EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети / Организация на събитие

Вземи в gLOG
18 Януари 07, 19:07 / Автор: Мария Атанасова, в-к "Дневник"
Ани Кирoва: Конкуренцията при компаниите за подаръци ще се изостря
Пазарът в момента в България е бял лист и много възможности за развитие , казва управителят на "Гифт.бг".

"Гифт.бг" работи на българския пазар от една година и е една от първите компании у нас, която предоставя цялостни решения при подаряване. Фирмата може да бъде характеризирана като "вашият подаръчен консултант", който предлага идеята, осъществява опаковането и поднася подаръка. "Гифт.бг" предлага сертификати за подаръци-преживявания - масаж, екстремно приключение със самолет, романтична серенада и др. Също така компанията разработва различни програми към корпоративни клиенти по отношение на фирмени подаръци и организиране на корпоративни събития.


Какви са вашите клиенти?


- Нашите клиенти са динамични хора, ползващи интернет, които работят и ценят свободното си време. Услугите ни имат за цел да улеснят процеса по избор на подарък, опаковка, надписване на картичка и доставка.

За нашите корпоративни клиенти също разработваме специални услуги, свързани с организацията на фирмени събития и подаръците към служители или партньори им. Те могат и да са индивидуални за всеки в зависимост от неговия профил, интереси, позиция в йерархията и, разбира се, определен бюджет или идентични за всички служители или партньори с възможност за избор.


Как е развит този бизнес в останалите европейски страни и Америка?


- Определено в Америка пазарът е най-развит в световен мащаб и този бизнес се е превърнал в индустрия. В Европа хората повече държат на традиционните подаръци, но въпреки това пазарът на т.нар. гифт сертификати е много добре развит.


Как оценявате конкуренцията в сектора в България?


- Вече започват да се появяват компании, които от традиционни подаръци се насочват и към предлагането на подаръчни сертификати.

Нашето предимство е, че сме една година напред и вече знаем на какво държи клиентът и се стремим да осигурим целия процес по подаряването - от изготвянето и поднасянето до резервацията, а от клиента се изисква само да посети уебсайта на компанията
www.gift.bg, да ни изпрати писмо по електронната поща или да се обади по телефона.

Разбира, се не изключвам възможността съвсем скоро и международни компании да навлязат на пазара. Предимството на тези компании е, че обикновено те могат да предложат много по-голяма и екзотична гама услуги и продукти, които са застъпени извън страната.


С какви проблеми се сблъсквате?


- Като една от първите компании на пазара, които предлагаха сертификати за подаръци и различни преживявания, в началото беше трудно да се спечели доверието на клиента - сертификатът подарък беше нещо ново и непознато. Също така в България все още малко хора използват онлайн магазините и предпочитат да виждат това, което купуват. Недоверието на хората идва от факта, че срещу парите си те получават "лист хартия", който да подарят. В случая "Гифт.бг" е предприела стриктни мерки, за да гарантира на клиентите си, че ще получат това, за което са заплатили. При закупуването на подаръчен сертификат ние издаваме всички необходими документи като фактура и касова бележка, водим база данни, с която може да се контролира процесът, а на всеки клиент се издава сертификат с уникален номер. Досега не сме имали случай на злоупотреба или опит за фалшифициране на някой от сертификатите.

За да засилим сигурността, ще бъдат направени стъпки за получаване на лиценз от Министерството на финансите, който да даде статут на ценна книга на сертификатите ни.

Част от предизвикателствата на нашата работа е и да убедим партньорите си, или т.нар. наши доставчици на преживяванията, че не искаме да отнемем техния бизнес, а само да предложим още един канал, по който те да продават и популяризират продуктите и услугите си.

Какви са плановете ви за развитие?

- В момента развиваме т.нар. гифт мрежа. Това е мрежа от наши дистрибутори, с които ще работим и където ще се предлагат нашите подаръчни пакети. Те представляват комплект от няколко преживявания, разделени в различни категории по интереси, които дават възможността получателят сам да избере своето преживяване.

В момента те могат да се намерят в голяма част от специализираните магазини за подаръци в столицата. За в бъдеще планираме да развием този канал за дистрибуция до национално ниво, като в същото време ще разширяваме и броя на обектите, в които те ще се предлагат.

"Гифт.бг" се стреми непрекъснато да разширява гамата от предлагани преживявания. Това е непрекъснат процес, в който има непрекъснато разширяване на продуктовата гама, съобразена със сезона, наближаващия празник и търсенето на пазара. Планираме да разширим цялата си мрежа на национално ниво, като до момента услугите ни са достъпни в по-големите градове на страната - София, Пловдив, Варна и Бургас. Предвиждаме и откриване на наш офиси извън София.

Предстои навлизането ни на пазара в големи вериги магазини, в които клиентът може да закупи "бърз" и "уникален" подарък сертификат с преживяване. От друга стана, "Гифт.бг" ще разширява продуктовата гама от традиционни подаръци, които могат да бъдат поднесени по нестандартен начин на база на подаръчните ни услуги.

В контекста на наближаващия празник Св. Валентин подготвяме съвместно с ресторанти една романтична възможност за подарък - вечеря за дама. Преговаряме и с няколко хотела, с чиято помощ ние да можем да предлагаме подаръци екскурзии, почивки или СПА уикенди, а те от своя страна също да могат да предлагат нашите услуги на своите гости като допълнителна екстра.


Обмисляте ли да развивате бизнеса си и в друга посока?


- Търсим и други ниши, които да развием, като подаръците ни са само една част от бизнеса. В момента обмисляме разширяването на предлаганите от нас услуги, свързани с подаряване, които да обхващат цялостната грижа за празниците около вас. Целта е нашият клиент да се чувства напълно сигурен, че няма да пропусне празника, че той ще бъде организиран по най-добрия начин според неговите изисквания. Подаръците могат да бъдат на различно ниво - от банкови карти за плащане на подаръци в определени вериги до партньорство с мобилни оператори. Възможностите са много и са неограничени, тъй като пазарът тук в момента е един бял лист.

Източник: в-к "Дневник"


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2522