EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети / Организация на събитие

Вземи в gLOG
12 Декември 06, 20:26 / Автор: Интернет Медия БИГ.БГ
Купони за еврочиновници
EС има 25 държави-членки и 460 милиона жители: който иска да прокара своите интереси се нуждае от търпение и добри контакти. Близо 15 000 лобисти се борят да спечелят вниманието на европейските депутати и чиновници. Един от тях е германецът Патрик Щум.

Патрик Щум организира партита за брюкселските еврократи:

“Здравейте, аз съм Патрик Щум. За пръв път ли си при нас ? Днес получаваш един пропуск за посетители, който трябва да се попълни – името и институцията, в която работиш в Брюксел. Просто се попълва и след това оставаш при нас, чудесно, желая ти приятна вечер!”

Всеки четвъртък в седем вечерта Патрик Щум стои в лежерно-елегантен констюм върху червения килим на Клуб Мирано в Брюксел и поздварява гостите на най-голямото Афтеруърк – парти – “от седем”. Идеята за това парти е на 33 годишния германец, който преди три години стартира начинанието си като забава за практиканти. Всеки четвъртък “от седем” сбира по близо 1000 души. Патрик Щум казва:

“Тук съм от 150 четвъртъка, отседем нататък. Межудвременно това се превърна в истински бизнес. Имаме си партньори и спонсори. Превърнахме се в международна общност.”

След следването си в Германия, Италия и Испания, социологът и политолог Патрик Щум пристига в Брюксел и е очарован от многоезичието на европейската столица, в която могат да се създават всакакъв вид контакти.

В ярко осветения бар на “След седем” европейски чиновници, парламентаристи, икономисти и журналисти от всички европейски държави създават помежду си контакти – предимно служебни, но и частни. Въпросът за националността си остава все пак доста важен, независимо от задълбочаването на европейското сътрудничество.

“В Брюксел продължава да играе роля националността. Това осъзнавам и аз самия като германец, независимо, дали човек го иска или не и доколко е европейски настроен. Все пак достъпът до хора от собствената националност си остава най-лесен. Срещите са по-лесни и бързи, общият език и културна среда ги стимулира.”

Партитата на европейските еврократи впрочем са почти еднакви независимо, хора от какви националности участват в тях . Така ще си остане и по време на предстоящото германско председателство.

DW

Източник: Интернет Медия БИГ.БГ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1714