EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
11 Март 16, 16:32 / Автор: Acta Verba
Конференция Evolution of Technical Communications (ETC) ще се проведе на 2 и 3 юни 2016 г. в София
Целта на конференцията е да образова, да споделя новини и идеи, да създава полезни контакти, както и да подпомогне развитието на регионалната професионална общност.
Кога: 2-3 юни 2016 г. (четвъртък-петък)
Къде: София
Достъп: Платена регистрация
Организатор: tekom, най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа

Събитието: На 2 и 3 юни 2016 г. в София за седми път ще се проведе конференцията „Evolution of Technical Communications“ (ETC).  ETC 2016 е единственото по рода си събитие в Югоизточна Европа и се организира от tekom, най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа. ЕТС събира автори на техническа документация, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри, консултанти и др.


Крайният срок за подаване на сесии вече наближава. Желаещите да се включат и да споделят опита си по основната тема: „Иновации в софтуерната документация”, могат да го направят до 14 март, като изпратят своите предложения с акцент върху: информационно моделиране, интелигентно съдържание, DITA технологии, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документация, стандарти за писане, създаване на съдържание в гъвкава (Agile) среда.

Участието на лектори може да включва презентация (до 40 минути) или  уъркшоп (90-120 минути). Необходимо е участниците да представят кратко резюме по темата си, биография и снимка, както и да се регистрират в сайта на европейската асоциация за техническа комуникация tekom: http://etc-conference.eu/call_papers.

„През годините професията на техническия комуникатор се утвърди и все повече компании разпознават нуждата от това да имат такъв експерт в екипа си. Има и по-голямо разбиране за ролята на професията: един професионален автор на техническа документация създава съдържание, което обогатява крайните потребители, улеснява работата им с продукта и може да намали нуждата от поддръжка. Надявам се конференцията да е допринесла за тази по-добра разпознаваемост. Тази година,  организатор на събитието е tekom и очакваме да привлечем повече от 150 посетители от региона”, каза Ваня Кирицова, мениджър технически комуникации във VMware Bulgaria и един от създателите на конференцията.


Сред компаниите, спонсорирали минали издания на събитието, са VMware, SAP, Telerik, a Progress Company, s3Lab, EVS и Nemetschek.

През годините събитието успява да привлече лектори от Германия, Швейцария, Индия, Израел, Полша, САЩ, Канада и България. Техните презентации обхващат широк кръг от теми, свързани със стандартите и инструментите за създаване на потребителска информация, като например DITA, минималистично писане, информационна архитектура, текст в потребителски интерфейси, създаване на съдържание в Agile среда, видео и др.

Целта на конференцията е да образова, да споделя новини и идеи, да създава полезни контакти, както и да подпомогне развитието на регионалната професионална общност.


За повече информация за събитието: 
http://etc-conference.eu/

За контакти:Наталия Димитрова, natalia@acta-verba.com

Източник: www.acta-verba.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1093