EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
20 Август 14, 13:09 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
ASUS обяви нов двубандов безжичен рутер RT-AC87U AC2400
Първият в света 4x4 802.11ac Wi-Fi рутер с multi-user MIMO и универсално насочване на сигнала достига 2334Mbit/s комбинирана скорост и покритие без конкуренция
ASUS обяви RT-AC87U, първият в света двубандов 802.11ac безжичен рутер от класa AC2400 с четири антени за предаване и четири антени за получаване на сигнал (4х4). Този изключително стилен и лесен за употреба рутер е и първият, който използва технологията за едновременно предаване на няколко потока данни MU-MIMO. Комбинацията й с технологията ASUS AiRadar, приоритизирането на по-добрата връзка (QoS) и технологията AiProtection с ексклузивната Trend Micro security, превръщат RT-AC87U в отлично проектиран продукт с невероятна производителност и покритие за днешните домакинства, които използват множество устройства за достъп до интернет. Моделът предлага скорости на честота 5GHz, които са по-бързи от Gigabit Ethernet, водещи в класа му скорости на честота 2.4GHz и надежден обхват дори и в помещения на няколко етажа. RT-AC87U е перфектният избор за взискателните потребители с домашни мрежи, към които се включват няколко устройства, нуждаещи се от широк обхват, висока скорост и надеждност на връзката.

Нова безжична технология за по-високи скорости, отколкото при традиционната връзка с кабел
Рутерът RT-AC87U от класа AC2400 предлага светкавична скорост 1734Mbit/s 802.11ac на честота 5GHz, която е по-бърза от традиционната Gigabit Ethernet. Моделът използва Broadcom® TurboQAM™ за увеличаване на скоростта при 802.11n на честота 2.4GHz от 450Mbit/s до 600Mbit/s, когато работи със съвместими устройства, като ASUS PCE-AC68 (1). Тези характеристики позволяват на RT-AC87U да достигне невероятната комбинирана скорост на трансфер на данни до 2334Mbit/s.

Максимално покритие без „мъртви зони“
Бързото навлизане на смартфони, таблети, лаптопи, смарт телевизори и други Wi-Fi устройства означава, че в съвременните домакинства капацитетът на безжична мрежа често се споделя от много устройства. При стандартните рутери, когато към мрежата се включат повече на брой устройства, тя често се претоварва, което води до нестабилност, насичане и забавяне на връзката. RT-AC87U използва четири антени, четири отделни потока с информация, ASUS AiRadar, MU-MIMO и адаптивна QoS технология, за да се справи с тези проблеми. Наличието на 4х4 антени подобрява покритието на сигнала с до 33% спрямо стандартните 3х3 рутери, и в нормални условия RT-AC87U е в състояние без проблем да покрие пространство до 456 м2, което го прави идеален за премахването на „мъртвите зони“ в голямо помещение или имот, простиращ се на няколко етажа.

Изключителна производителност с два двуядрени процесора
В сърцето на рутера RT-AC87U е последното поколение модул Quantenna™ system-on-a-chip (SoC), който разполага със собствен мощен двуядрен процесор, обработващ всички изчисления, свързани с 802.11ac Wi-Fi. Това освобождава 1GHz двуядрен процесор на RT-AC87U да изпълнява всички останали системни задачи като стрийминг на мултимедия, което чувствително увеличава ефективността на устройството. Резултатът е превъзходен безжичен рутер, който може да се справя едновременно с нуждите на всички свързани устройства, и така осигурява невероятно бърза и надеждна мрежа и по-добра работа с външни дискове, свързани посредством USB порт.
В тестовете ни възможностите на рутера бяха изпробвани с три компютъра, свързани към безжична мрежа, и два, свързани с кабел, с цел симулирането на натоварена мрежа с няколко клиента. В тези условия RT-AC87U осигурява до 50% по-висока пропускателна способност на информацията (комбинирано 2.4GHz, 5GHz и адресна транслация) в сравнение с традиционните рутери с един двуядрен процесор на 1.2GH (2).
USB трансферът на файлове чрез Wi-Fi е чувствително подобрен. Когато се прехвърлят файлове от и до устройства със SuperSpeed USB 3.0 чрез 802.11ac Wi-Fi, рутерът RT-AC87U работи до два пъти по-бързо в сравнение с рутерите с един двуядрен процесор на 1.2GHz (3).

Най-доброто интернет преживяване, за всякакви устройства
AiRadar подобрява работата на безжичната мрежа, като засича позицията на всяко свързано устройство и фокусира сигнала към него за осигуряване на оптимална връзка. Тази функция работи дори и с Wi-Fi устройства от по-старо поколение. Революционната и принадлежаща на бъдещето MU-MIMO технология означава, че RT-AC87U ще може да се свърже с няколко MU-MIMO съвместими устройства по едно и също време, при това с максимална скорост, за разлика от стандартните MIMO рутери, при които отделните устройства трябва да изчакват за последователен трансфер на данни. Това означава, че колкото повече потребителите свързват към мрежата повече MU-MIMO съвместими продукти, капацитетът на рутера всъщност се увеличава, осигурявайки на всеки един от тях възможно най-доброто интернет преживяване (4).
Адаптивната QoS е функция, която интелигентно и автоматично приоритизира и разпределя наличния капацитет на мрежата към различните устройства и приложения според техните нужди. По този начин се осигурява гладък стрийминг на видео във висока резолюция, онлайн гейминг без насичане, кристално ясни VoIP разговори и непрекъсваемо сърфиране в мрежата.

Нулев риск и пълно спокойствие — AiProtection с Trend Micro защита
Отчитайки увеличаващата се сложност и разнообразност на домашните мрежи, както и трудността да се осигури ефективна защита на цялата мрежа, RT-AC87U въвежда мощната нова AiProtection с ексклузивната Trend Micro™ технология. Тя използва тристепенен модел на сигурност – превенция, защита и намаляване на риска, които осигуряват тотално спокойствие на потребителите. Нейната изключителна защита непрекъснато предпазва клиентите и всички свързани устройства от зловреден софтуер, опасни сайтове и други кибер заплахи, като същевременно защитава личните данни на потребителите и постоянно следи за сигурността на мрежата. Системата уведомява клиентите, когато засече заразено устройство или друга потенциална заплаха за сигурността като слаба парола и др.


1 За повече информация, вижте: http://www.asus.com/Networking/PCEAC68.
2 Реалната производителност може да варира спрямо скоростта на връзката на интернет доставчика, Wi-Fi смущения, разстоянието на клиента, обкръжаващата среда и други фактори.
3 Реалната скорост може да варира в зависимост от Wi-Fi смущения, разстоянието на клиента, устройствата за съхранение, обкръжаващата среда и други фактори.
4 Нуждае се от устройства с MU-MIMO с до 3х3 потока на информацията.
###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. Водещо предприятие в новата дигитална ера, ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, ASUS е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1361