EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

13 Март 14, 10:38 / Автор: Онтотекст
Онтотекст представи възможности за работа в областта на семантичния софтуер на студентското състезание BEST Engineering Week
Компанията е единствената у нас, която позволява на ИТ специалисти да се развиват в областта на семантичния софтуер и да работят по проекти за организации като медийната група Би Би Си, Националния архив на Великобритания и Британския музей
Българската компания за семантичен софтуер Онтотекст, част от Сирма Груп, представи възможности за професионална реализация в областта на семантичните технологии по време на четвъртото издание на състезанието за студенти BEST Engineering Week (BEW). Компанията е партньор на тазгодишното издание на събитието, което предоставя възможност на студентите да се състезават за стаж и постоянна работна позиция в предпочитана от самите тях организация. Официалното откриване на инициативата, организирана от студентска организация BEST София, се проведе на 10 март в Техническия университет - София.

По време на откриването Георги Георгиев от Онтотекст разказа пред присъстващите студенти кой е основният фокус на компанията и какви са възможностите за стаж и работа в нея. Онтотекст е един от водещите разработчици в световен мащаб в областта на семантичните технологии, сред чиито клиенти са организации от ранга на медийната група Би Би Си, Press Asotiation, Националният архив на Великобритания, Британският музей и др. „От стартирането си през 2000-та година си поставихме за цел да разработим семантична база от данни и софтуер за семантично търсене, които да обхванат целия интернет“, обясни лекторът. Той подчерта, че иновативните продукти, които компанията предлага, са полезни не само за журналистите, но и за младите хора, информиращи се предимно чрез интернет. На практика Онтотекст е единствената българска организация, която може да предложи на ИТ специалистите възможност да работят по проекти като специализирания сайт на Би Би Си за Световното първенство по футбол, Европейското първенство по футбол, Олимпийските игри и др.

Като партньор на студентското състезание BEW, което се провежда от 10-ти до 20-ти март в ТУ-София, Онтотекст ще предостави интересен практически казус, който има за цел да провери знанията, уменията и изобретателността на участниците. Най-добре представилите се студенти могат да получат възможност за стаж и по-нататъшно кариерно развитие в компанията.

Източник: http://www.crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1337