EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

18 Февруари 14, 12:20 / Автор: Теодора Панайотова
На 18 февруари 2014 г. от 19.00 ч. в галерията-сутерен на ФотоСинтезис Арт Център, бул. „В.Левски” № 57, ще се открие фото изложбата: Leica представя „Lovewhere by Dariy Danovsky”
Представителството на Leica Camera AG за България – ВИП Трейдинг Дидживижън ООД, съвместно с ФотоСинтезис – място за фотография, хора и идеи, имат удоволствието да Ви поканят на изложбата по случай 100-годишнината на Leica.
Тази изложба за пореден път ще илюстрира невероятното съвършенство на Leica, която вече 100 години определя критериите за качество във фотографията. През 1914 година Oskar Barnack създава първата Leitz Camera с формат 35 mm, което довежда до революция в областта на фотографията. И до ден днешен тази германска марка, превърнала се в Мерцедеса на фото индустрията, привлича разбирачите и ценителите на „изпипаната” фотография.
Всичките изключителни фотографии на Дарий Дановски са заснети с фотоапарат Leica. За него “връзката” му с Leica е: „ Привилегия, откриване на самоличността... Черно-бялото е магия! Филмът има душа... Leica има душа!
Дарий Дановски е такъв ценител на Leica. Като фотограф той е по-популярен във Франция отколкото в България, тъй като от години живее и работи в южна Франция. Роден е през 1969 в София. Баща му е Георги Дановски - художник – плакатист, със специалност приложна графика, от който Дарий наследява усещането за хармония и композиция. А и не само той, и двете му сестри: Йоанна Дановска в Дюселдорф и Oda Jaune в Париж, продължават артистичната традиция и стават художнички. Още от малък Дарий

помага на баща си в студио „Форек“ на ул. „С. Раковски”, където снимат реклами. В момента Дарий Дановски е изцяло отдаден на фотографията като открива вдъхновение, както в очарованието на морето, така и в сложната човешка душа. Портрети, художествена и рекламна фотография са сферите, които ангажират автора.

Направете едно пътешествието в света на фотографията с Leica, посещавайки изложбата,
Leica представя „Lovewhere by Dariy Danovsky”, под мотото:
„Има мигове, които не свършват....мигове на неосъзнато щастие...“

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0963