EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

Вземи в gLOG
16 Януари 14, 18:05 / Автор: Сдружение "Аз обичам водата"
Фотоконкурс „Язовирите на България”
Неправителствените сдружения „Аз обичам водата” и „Българска Асоциация по Водите” организират национален фотоконкурс на тема „Язовирите на България”. Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост”, която вече трета поредна година се осъществява по случай 22 март – Световен ден на водата.
Кога: Краен срок 24 февруари
Къде: https://www.facebook.com/events/197156387145393/
Възможности за участие: Фотографи - професионаристи и любители
Организатори: Сдружение "Аз обичам водата" и "Българска Асоциация по Водите"

Събитието: Неправителствените сдружения „Аз обичам водата” и „Българска Асоциация по Водите” организират национален фотоконкурс на тема „Язовирите на България”. Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост”, която вече трета поредна година се осъществява по случай 22 март – Световен ден на водата.

Темата на фотоконкурса цели:
• да обедини фотографии от красивите българските язовири, пресъздаващи великолепни пейзажи през различните сезони, спомени, представи, моментни състояния с вода, уловени с обектива на фотографа;
• да събере и популяризира истории, свързани с проектирането, строителството и експлоатацията на язовирите, които си заслужава да не бъдат забравяни.

Най-добрите фотографии ще бъдат номинирани от онлайн-публиката и експертно жури и ще се включат в голяма градска изложба, която ще се организира в националния музей „Земята и хората” от 17 до 23 март 2014 г. по случай Световния ден на водата.

Както на всеки конкурс – ще има победители и награди!

На специална церемония ще бъдат обявени победителите и ще им бъдат връчени награди!

Условия за участие
*Във фотоконкурса имат право да участват фотографии, пряко свързани с темата „Язовирите на България“
* Всеки участник може да представи до 5 авторски фотографии – цветни и/или чернобели на стената на събитието във Facebook – http://www.facebook/фотоконкурс Язовирите на България
* Всяка фотография трябва да се публикува с посочени автор, заглавие и място, където е направена фотографията. Фотографиите могат да се придружават с кратък текст, разказващ интересна история за язовира.
* Всяка фотография трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50×70см, в случай, че бъде селектирана за фотоизложбата „Язовирите на България ”
* Участниците трябва да се регистрират на http://waterbridge.info/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81/ като посочат актуални данни за обратна връзка. В случай на неточност на подадената информация или при невъзможност за контакт с автор на номинирана фотография, участникът ще бъде дисквалифициран.
* Оригиналите на номинираните фотографии се изпращат на имейл: fotokonkurs@waterbridge.info
* Авторите на номинираните фотографии задължително подписват декларации за авторско право. При отказ от подписване на декларация за авторско право снимката на автора отпада и на нейно място идва следващата по брой гласове на журито.
* Ако снимка на участник с ненавършени 18 години бъде номинирана, декларацията за авторско право се подписва от родител или настойник.
* Предоставените снимки и текстове към тях трябва да са на автора. В противен случай участникът се дисквалифицира.
* Снимка, която няма оригинал с посочените по-горе технически характеристики, се дисквалифицира.
* Краен срок за участие –24 февруари 2014
* Няма да бъдат приемани за участие:
- снимки, които не са авторски,
- снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права
- снимки с дати, копирайт, воден знак и т.н.
- снимки с порнографски или обиден характер
КЛАСИРАНЕ
Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция.
Крайната селекция от 50 фотографии ще се определи след края на онлайн гласуването от експертно жури, съставено от фотографи, еколози, представители на водния сектор.
Имената на журито ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на фотоконкурса след края на онлайн гласуването.
Номинираните фотографии ще бъдат публикувани на сайта www.waterbridge.info, както и на сайтовете на сдружение „Аз обичам водата” www.zavodata.com и „Българска Асоциаиця по водите” http://www.bwa-bg.com.
Всичките 50 номинации ще се включат в голяма столична изложба, която ще се организира в националния музей „Земята и хората” от 17 до 23 март 2014 г. по случай Световния ден на водата.

Победителите във фотоконкурса „Язовирите на България” ще станат известни на 22 март – световния ден на водата на специална церемония по награждаването. Победителите ще се изберат с тайно гласуване на журито. Предвидени са първа, втора и трета награда на експертното жури както и една специална награда на посетителите, която ще се определи от гласуване на място в националния музей „Земята и хората”.
НАГРАДИТЕ
Победителите ще получат много предметни награди, които ще се публикуват на сайта www.waterbridge.info както и на фейсбук-страницата на фотоконкурса.

За въпроси и повече информация относно условията на конкурса : fotokonkurs@waterbridge.info

За контакти:asalfij@gmail.com

Източник: www.waterbridge.info

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1339