EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Успешни събития

18 Декември 13, 14:56 / Автор: Crossroads Bulgaria
Класацията “Новатори в образованието” ще отличи българите, променящи позитивно образователната ни система
Инициативата организира порталът за образователни новини Uchi.bg
Българската образователна система е изправена пред значими промени, които през следващите години ще променят изцяло представата ни за процеса на обучение и мястото на училището в него. Днес Интернет позволява на учениците да достъпват до всяко специфично знание и информация за броени секунди. Ролята на учителя все по-малко е да им преразкаже това знание и все повече – да изгради у тях критично мислене, способност да се ориентират във водовъртежа от информация, да отсяват вярната от невярната и не на последно място – да бъдат по-предприемчиви, креативни и подготвени за реалния живот. Нови технологии и нови методи навлизат в образованието ни всеки ден, отговаряйки на тези предизвикателства.

Порталът за образователни новини Uchi.bg организира класация "Новатори в образоването", за да привлече общественото внимание към тази позитивна промяна и към хората, които стоят зад нея. Всяка година инициативата ще отличава личностите с най-голям принос в прилагането на модерни обучителни методи и иновативни решения в образователната сфера.

"Успешното позициониране на България като икономика на знанието и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Затова и желанието ни е да инициираме обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни като цяло да бъде по-конкурентно и устойчиво", споделя Мария Иванова, организатор на инициативата.

Всеки желаещ може да номинира кандидат за участие в класацията, който ще бъде включен в нея, ако журито одобри предложението. Номинации можете да изпращате на електронен адрес info@uchi.bg до 10 януари 2014 година. Кандидатите ще оценява жури, включващо представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди, както и журналисти, с дългогодишен опит в сферата на образованието или технологиите.


Повече информация за класацията “Новатори в образованието” е достъпна на адрес: http://uchi.bg/?page_id=1215
Източник (Уебсайт): :http://www.crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

18.3581