EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

26 Септември 13, 22:27 / Автор: Crossroads Bulgaria
Българската софтуерна фирма Онтотекст ще представи технологии в сферата на културното наследство на първата по рода си в Европа конференция за дигитални библиотеки
Българската софтуерна компания Онтотекст, която е част от Сирма Груп, е сребърен спонсор на първата по рода си в Европа Конференция за дигитални библиотеки (Digital Libraries conference).
Българската софтуерна компания Онтотекст, която е част от Сирма Груп, е сребърен спонсор на първата по рода си в Европа Конференция за дигитални библиотеки (Digital Libraries conference). Събитието се провежда от 22 до 26 септември 2013 г. в гр. Валета, Малта под мотото „Теория и практика на дигиталните библиотеки“. Обхватът на конференцията включва различни технологични и културни теми, включително такива, свързани с културното наследство, както и сфери като семантичния уеб и свързаните отворени бази данни (Linked Open Data).

Онтотекст, която е сред водещите в света фирми в специфичния сегмент на семантичните технологии, е силно заангажирана и с решенията в сферата на културното наследство. Сред най-значимите проекти на българската фирма са за Националния архив на Великобритания, Британския музей, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и др. Екипът на Онтотекст ще организира в рамките на форума работна среща на тема „Практически опит със CIDOC CRM и неговите разширения“. Целта на уъркшопа е да се популяризира навлизането и използването на CIDOC CRM - фундаменталната технология в сферата на културното наследство.

За Онтотекст

Онтотекст предоставя основни семантични технологии с висока производителност, мащабируемост и съвместимост. Онтотекст е известен с няколко свои продукта: KIM (популярна платформа за семантична анотация и търсене), OWLIM (семантична база данни, доказала се като най-бърза и мащабируема RDF(S)/OWL система). Решенията, създавани с технологиите на Онтотекст, пестят значително време и финансови ресурси в процеса на достъп и обработка на текст и данни от множество източници в сферата на науките за живота (фармацевтика, медицина, биология), издателската дейност, търговското разузнаване (Business Intelligence), телекомуникациите, набирането на персонал и други. През последните десет години Онтотекст се е наложила и като важен участник в редица значими проекти с отворен код, като GATE и Sesame. Компанията е една от най- иновативните и успешни български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг.

Източник:
http://www.crossroadsbulgaria.com/?pid=viewnews&lang=bg&code_no=77

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1402