EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

31 Юли 13, 17:45 / Автор: Сирма Медия
В три столични детски градини заработиха интерактивни учебни дъски
Интерактивните дъски Luidia са внедрени от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия
Интерактивни бели дъски за обучение заработиха в трета Целодневна детска градина, 66 Обединено детско заведение и 71 Обединено детско заведение в София. Интерактивните дъски Luidia са внедрени от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия и имат за цел да подобрят значително учебния процес, като го направят много по-забавен за децата, по-лесен за преподавателите и по-разнообразен. Такива бели дъски вече са внедрени в 350 български училища.

Интерактивните дъски ще оптимизират преподаването на основни предмети като математика, български език, английски език и др. Софтуерът към тях е подходящ както за работата в детските градини, така и в предучилищна възраст. На практика с тяхна помощ всяка училищна стая или помещение в детската градина може лесно да бъде превърната в интерактивен компютърен кабинет с богати възможности за реално участие в образователния процес на учители и деца. След приключването на занятията пък дъската може лесно да бъде преместена в друга стая или сграда. Софтуерът и помощните файлове са изцяло на български език, начините за връзка с компютъра са чрез USB или Bluetooth. Инсталацията и настройването отнемат 5 минути и няма никакво ограничение за използваните материали, като учителите имат богати възможности за създаването на авторски, интерактивни уроци. Създадените с интерактивната дъска материали могат лесно да бъдат запаметени и използвани с други групи деца и от други педагогически специалисти в учебното заведение.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

Източник:
http://sirmamedia.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.096