EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

09 Май 13, 08:55 / Автор: Център за творческо обучение
Български и чужди експерти ще обсъждат образователните политики в ЕС през 21 век
Нов проект, посветен на европейските образователни политики стартира в началото на месец май 2013 г. у нас
Нов проект, посветен на европейските образователни политики стартира в началото на месец май 2013 г. у нас. Проектът със заглавие „Образователни политики в 21-ви век” се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия по Програмата за учене през целия живот и има за цел да популяризира Стратегическата рамка за Европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението, която е част от общата стратегия за растеж на Европейската общност „Европа 2020”.

Проектът предвижда организиране на поредица от семинари с гост-лектори от чужбина, които ще споделят образователни практики, реализирани в различни области и сфери на образованието в страните-членки на ЕС. Наред с това, семинарите ще бъдат форуми за популяризирането в национален контекст на водещи практики в родното образование.

Семинарите ще предоставят платформа за дискусия между българските педагози и техните чуждестранни колеги. Те ще допринесат за изработване на доклади по образователните политики за постигане на съгласуваност между нуждите на пазара на труда и образователните стратегии и дейности, които ще подпомогнат постигането на дългосрочните стратегически цели на ЕС в образованието и обучението през настоящото десетилетие, а именно:
Превръщане на ученето през целия живот и мобилността в реалност;
Подобряване на качеството и ефективността на образованието и обучението;
Утвърждаване на равнопоставеността, социалното сближаване и активното гражданство;
Разгръщане на творчеството и иновациите, включително и предприемачеството във всички степени на образованието и обучението.

Проектът „Образователни политики в 21-ви век” е с продължителност 1 година и ще приключи през 2014 г. с международна конференция и Панаир на образователни практики в София. Проектните дейности ще бъдат популяризирани в интернет, както и чрез печатни брошури и електронен бюлетин.

Проектът се реализира от Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите (ДИПКУ) към Тракийски университет в Стара Загора, Регионален Инспекторат по Образованието София-град и Сдружение „Център за творческо обучение” – София.

Координати за контакт във връзка с проекта: Сдружение „Център за творческо обучение” – ccta@abv.bg

Източник: http://www.cct.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1058