EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

30 Април 13, 15:20 / Автор: LAUNCHub
Фондът LAUNCHub набира кандидати за финансиране от 30 000 евро до 2 юни
LAUNCHub до момента е инвестирал общо над 1,5 милиона евро в 19 компании от България и региона, чиято дейност е в сферата на информационните и комуникационни технологии. Сред тези компании са iMediaShare, Coherent Labs, Imagga, StorPool, Cinematic, Ucha.se и др.
Фондът за рисково финансиране LAUNCHub обяви, че отваря Прозорец за кандидатстване за финансиране от 30 000 евро срещу минималнo дялово участие в стартиращи компании от дигиталния сектор от България и региона.

Крайният срок за кандидатстване е 2 юни, като този път е обявен и ранен такъв - до 23 май. Успелите да попълнят онлайн въпросника до тази дата получават по-високи шансове да се присъединят към програма та за ускорено развитие от на фонда, която ще започне през септември.

LAUNCHub до момента е инвестирал общо над 1,5 милиона евро в 19 компании от България и региона, чиято дейност е в сферата на информационните и комуникационни технологии. Сред тези компании са iMediaShare, Coherent Labs, Imagga, StorPool, Cinematic, Ucha.se и др.

Освен финансиране от 30 000 евро, компаниите които участват в програмата за ускорено развитие на бизнеса или т.н.Акселератор на LAUNCHub, получават и подкрепа от менторите и екипа на фонда, които помогaт за по-бързото развитие на бизнесa на приетата компания - чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства. Ако екипите покажат бързи резулатите те могат да получат и т.н. SEED, последващо финансиране - до 200 000 евро, което е и основния фокус на фонда. Допълнителни възможностите за ко-инвестиране се предоставят и чрез т.н. Ден на инвестира, който LAUNCHub организира. По време на събитието, компаниите на фонда представят бизнеса и прогреса си пред други потенциални инвеститори от Европа.
Кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн въпросник на сайта на LAUNCHub (www.launchub.com), който засяга основни теми около екипа, потенциала и прогреса на бизнес идеята. За чуждестранните компании съществува изискване след приемане, да регистрират своето дружество в България.

***

Повече за LAUNCHub Seed & Acceleration фонд:

LAUNCHub e Seed & Acceleration фонд, подкрепен с менторска програма, който инвестира общо 9 милиона EUR в стартиращи компании, предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии, от България и региона. Фондът управлява 9 милиона по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” по холдинговия фонд JEREMIE и си партнира с един от най-успешните акселератори в Европа, Seedcamp. За международна подкрепа LAUNCHub разчита също и на Mozilla Web FWD и DreamIt Ventures.
LAUNCHub отваря т.н. прозорци за кандидатстване два - три пъти годишно и фонда селектира около 15 екипа, които кани на т.н. Дълъг уикенд (4 дни). След като се запознава отблизо с предприемачите и ги подготвя да презентират по най-добрия начин пред Инвестиционен комитет, фонда избира около 8-9 от екипите, които получават финансиране от 30 000 евро срещу минимално дялово участие.
Website: www.launchub.com
Facebook: www.facebook.com/LAUNCHub
Twitter: #LAUNCHub

Източник: www.launchub.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.0632