EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

21 Март 13, 08:41 / Автор: BASSCOM
Семинар за бъдещето на цифровото съдържание ще се проведе в рамките на проекта FORSEE в София
Семинарът е част от първото в Югоизточна Европа регионално Форсайт упражнение в сферата на информационните и комуникационни технологии, което се осъществява в рамките на проекта „FORSEE - Регионален Форсайт в сферата на ИКТ за страните от Югоизточна Европа“
Специалисти в сферата на иновациите и дигиталното съдържание от осем държави от региона ще се съберат в София в рамките на събитието „Futures Workshop“. То ще се проведе на 21 март, в хотел „Арена ди Сердика”, гр. София. Семинарът е част от първото в Югоизточна Европа регионално Форсайт упражнение в сферата на информационните и комуникационни технологии, което се осъществява в рамките на проекта „FORSEE - Регионален Форсайт в сферата на ИКТ за страните от Югоизточна Европа“ (FORSEE - Regional ICT Foresight exercise for Southeast European countries).

Проектът е съфинансиран от ЕС, по Оперативна програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013“ (South East Europe Transnational Cooperation Programme) и има за цел реформиране на политиките за научни изследвания, развитие и иновациите (НИРИ) в сферата на информационните и комуникационни технологии (ИКТ - ICT RDI) в страните от Югоизточна Европа. Непосредствено след семинара – на 22 март ще се проведе и петата партньорска среща по проекта FORSEE.

Двете събития ще съберат у нас представители на партньорите по проекта от Австрия, България, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия, Унгария и Черна Гора, които ще представят съвместната си визия за бъдещето на научните изследвания, развитие и иновации в сферата на цифровото съдържание в региона. Целта на семинара е да доразвие съществуващия вече документ по проекта, определящ факторите, оказващи влияние върху бъдещото развитие на дигиталното съдържание в региона, както и промените, които биха могли да бъдат постигнати чрез различното им влияние. На база на работата на експертите се очаква да бъде създаден финален документ, който ще обобщи дискусията, създавайки една консолидирана бъдеща структура (Future Skeleton) за научните изследвания, развитие и иновации в сферата на цифровото съдържание в Югоизточна Европа.

Повече информация за проекта FORSEE:
Интернет страница на проекта: http://www.forsee.eu/
Профили на проекта в LinkedIn и ePractice.

Източник: http://www.forsee.eu/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1595