EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

19 Февруари 13, 16:17 / Автор: Start It Smart
Четвъртият сезон на състезанието за иновативни бизнес идеи 3Challenge е отворен за кандидатстване
Мотото на събитието „Всичко започва с една ИДЕЯ!”
До 28 февруари стартиращи предприемачи от цялата страна ще имат възможност да се включат в турнира по предприемачество 3Challenge като попълнят онлайн формуляр на страницата на адрес http://3challenge.com/apply. Четвъртият сезон на състезанието се организира от националния клуб по предприемачество Start It Smart и има за цел да покаже как една идея може да се превърне в успешен бизнес за по-малко от година.

3Challenge протича в три етапа – Idea, Seed и Grow, като на всеки от тях участниците получават възможност да представят идеята си пред голяма аудитория, менторство от водещи български бизнесмени, безценни контакти в предприемаческата среда и множество материални и нематериални награди (хостинг, бизнес софтуер, счетоводни услуги, и др.). Победителят от финала – Grow – получава и възможност за приоритетно представяне на своята идея пред потенциални инвеститори. Генерален партньор на 3Challenge IDEA е SuperHosting.BG, а спонсори са ESI Center и CEED България.

Първият етап на състезанието – Idea - ще се проведе на 30 март в Аулата на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”. До него ще бъдат допуснати 18 от кандидатствалите екипи, които ще бъдат оценявани от жури в състав: Георги Шарков, изпълнителен директор на ESI Center, Крум Хаджигеоргиев, главен изпълнителен директор на българската софтуерна фирма Melon, Любен Белов, съосновател на НетИнфо.БГ и на инвестиционния фонд LAUNCHub, Александър Ковачев, изпълнителен директор на Red Devil Catering и Даниел Томов, съосновател на фонда Eleven. Журито ще избере деветте екипа, които ще продължат до следващия етап – Seed – и ще имат възможност да се възползват от менторската програма на 3Challenge и множество други материални и нематериални награди.

През изминалите години участието в 3Challenge е билo първа стъпка от успешното развитие на множество стартиращи компании като споделеното работно пространство betahaus, компанията за създаване на бионични протези Smart Hand, онлайн платформата за намиране на майстори Meister Plus, платформата за събития Eventyard, компанията за гемификация GameCraft, както и за виртуални асистентски услуги Virtual Assistants. За първи път тази година състезанието ще се проведе на английски език, като целта е то да се отвори към участници и от чужбина.

Всички желаещи да кандидатстват могат да го направят като попълнят кратък онлайн формуляр на http://3challenge.com/apply до 28 февруари 2013 година. От тях 30 ще бъдат поканени на интервю за допускане до състезанието. Етап Idea е насочен към проекти в начална фаза, като основни критерии в подбора на участниците ще бъдат екипът, иновативността на идеята (липсата на подобни продукти или услуги на българския или световният пазар) и нейният пазарен потенциал.

Източник: http://3challenge.com/apply

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1188