EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини за събития

21 Декември 12, 11:10 / Автор: „Витоша ски”
„ВИТОША СКИ” ОТКРИВА СЕЗОНА НА 21 ДЕКЕМВРИ, ВЪПРЕКИ НЕУРЕДИЦИТЕ
Ски сезонът на Витоша ще стартира на 21-и декември с нощно каране.
Ски сезонът на Витоша ще стартира на 21-и декември с нощно каране. От 18,30 ч на писта „Витошко лале” oчакваме всички скиори и сноубордисти, като лифтът ще е безплатен.

Въпреки желанието на „Витоша ски” да работи като спазва закона, дружеството е изненадано от некоректното отношение на държавата и общината. С учудване разбрахме, че още през месец ноември при липсваща наредба, която да урежда наемането на пистите на Витоша, Изпълнителната агенция по горите е отдала на ски учителите от сдружение „Витошки ски и сноуборд училища” харесаните от тях места в планината. Нещо повече – тези договори са използвани като основание от Столична община да им издаде услужливо разрешения за поставяеми обекти, макар че се касае за строежи, които следваше да бъдат премахнати много отдавна и за които има надлежно издадени заповеди от СО и потвърдени от съда.

В същото време многократно „Витоша ски” е подложено на непрестанни публични негативни коментари и обвинения за монополно поведение от същото това сдружение. В противовес на тези твърдения дружеството коректно изчака до средата на месец декември, когато бе приета наредбата, за да кандидатства за наемане на терени, които традиционно се използват като писти. „Витоша ски” е собственик на съоръжнията към тях. В резултат на това „монополистът” „Витоша ски” получава остатъците от трапезата на незаконните ски учители. В крайна сметка се оказва, че борбата им е за запазване на техния монопол на Витоша и за оставането на бизнеса им в удобния сив сектор.

ПИТАМЕ: Защо и държава, и община нарушават закона, за да угодят на група ски учители? Защо отговорните данъкоплатци като „Витоша ски” са вечните виновни?

Каква е предисторията на проблема на Витоша?

„Витоша ски” АД още през лятото на 2012 година очерта основния проблем, за да може да функционира туристическа и ски зона „Алеко” в ПП „Витоша” – липса на реално обособени терени за ски писти на Витоша. Според закона за горите тези терени следва да бъдат изключени от горския фонд, за да се ползват като ски писти.

В крайна сметка всеки се зае да решава проблема на Витоша и той остана нерешен.

Твърди се, че „Витоша ски” са променили ливадите на писти.

Държим да припомним думите си от пресконференцията през лятото: „По този начин това няма как да стане!” Правилният път е чрез промяна на плана за управление, чрез извършване на устройствено планиране, екологична оценка и ред регламентирани процедури. Такъв е законът и той трябва да се спазва!

Въпреки това действащи министри ни обясниха, че не разбираме, че имало „лесен вариант”, по който те ще го направят. И ето какво се получи – изпълнителната власт самa попадна в капана, който си заложи. „Лесният вариант” се оказа в нарушение на закона, уволнен беше и един висш чиновник. Подобно решение беше половинчата мярка, която приехме единствено и само за да не бъде провален сезонът на Витоша.

От тук нататък „топката” е в полето на държавната и общинска администрация. Ние единствено искаме да спазваме закона.

Въпреки трудностите и пречките с които се сблъсква „Витоша ски”, дружеството е готово да посрещне любителите на зимните спортове.

Очакваме ви в петък (21 декември) в 18,30 ч на писта „Витошко лале” за старта на ски сезон 2012/13.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1024