EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Бизнес

06 Юни 12, 15:52 / Автор: Р и М България
Министър Делян Добрев връчи сертификат за инвестиция Клас А на „Райхле и Де – Масари България Пръдакшън“
Компанията ще инвестира близо 10 млн. лева в изграждането на високотехнологично производство на фиброоптични компоненти в София
Фирма „Райхле и Де – Масари България Пръдакшън“ ЕООД, която е част от швейцарския производител на медни и оптични решения за телекомуникационни мрежи Reichle & De-Massari AG (R&M) ще изгради в София завод за производство и асемблиране на фиброоптични компоненти – пачкорди, пигтейли и цели платформи. По-рано днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчи на Питър Райхле, представител на фамилията собственици на R&M сертификат за инвестиция Клас А. Церемонията се проведе в сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и на нея присъстваха още Нейно Превъзходителство г-жа Регина Ешер, посланик на Конфедерация Швейцария, Борислав Стефанов, Управляващ директор на Българската агенция за инвестиции, Александър Петров, управител на „Райхле и Де – Масари България Пръдакшън“ ЕООД, Маркус Щийгер, член на борда на директорите и главен оперативен директор на R&M, Щефан Руш, производствен директор на R&M и Васил Радойновски, шеф на секретариата на Българо – швейцарската търговска камара.

R&M е избрала България за изграждането на своя нов завод, въпреки наличието на редица други подходящи дестинации по света. Сред основните причини за избора са географското положение и логистичните връзки на България, наличието на висококвалифицирани кадри, конкурентните разходи за труд, културните сходства, както и членството на страната ни в Европейския съюз.

Новият завод ще се намира в столичния квартал Хаджи Димитър, ул. Резбарска, 1Е. Общата инвестиция в проекта ще бъде 9,7 млн. лв. като в тази цифра не е включена сумата от около 8 млн. лв. за закупуване на сградата на предприятието. Очаква се заводът да заработи официално през октомври 2012 г., а броят на новооткритите работни места към края на 2012 г. ще бъде 100. Продукцията от новия завод ще се предлага в целия свят.

Едноличен собственик на фирма „Райхле и Де – Масари България Пръдакшън“ ЕООД е швейцарската Reichle & De-Massari AG, която ще обезпечи целия размер на инвестицията със собствени средства. Компанията е едно от 500-те най-големи дружества в Швейцария с около 600 висококвалифицирани служители. Към момента разполага със собствени пазарни организации в повече от 30 държави, групирани в седем търговски региона. Продажбите през 2011 г. са на обща стойност от 189.4 млн. швейцарски франка. Всяка година компанията инвестира около пет процента от приходите в изследвователска и развойна дейност.

През март 2008 г. R&M анонсира придобиването на 100% от българския дистрибутор на медни и оптични кабели, структурни кабелни системи и компоненти за структурно окабеляване ФриНет ЕООД. Новосъздаденото дружество „Р и М България“ ЕООД води търговските операции на компанията майка в Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Кипър, а от началото на 2011 г. към отговорностите му се причисляват и пазарите в Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Косово, Черна Гора, Румъния и Словения. Още тогава R&M демонстрира своя интерес към България като център за операциите и бъдещите си инвестиции в региона.

Източник:
www.rdm.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.148