EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Бизнес

29 Май 12, 22:55 / Автор: Symmetric Communication
Меркатор Груп избра нов старши вицепрезидент на компанията
Драго Кавшек ще отговаря за финансовите и ИТ операциите на групата през идните 5 години
Любляна, 28.05.2012 г.

Надзорният съвет на Меркатор Груп назначи нов член на Управителния съвет. Драго Кавшек е новият старши вицепрезидент на компанията, който ще управлява финансовите и ИТ операциите през идните 5 години. Кавшек ще заеме поста си на 1 юни 2012 г. До момента длъжността изпълняваше Мелита Колбезен, която ще освободи позицията на 31 май.

Нови двама членове на Управителния съвет по всяка вероятност ще бъдат избрани на следващото заседание на Надзорния съвет, което ще се проведе на 18 юни 2012 г.

Меркатор Груп е словенска компания с над 60 години опит в основния си бизнес – търговия на дребно с бързооборотни стоки. У нас е представена с магазини „Рода“.

Веригата оперира на 7 пазара в Централна и Източна Европа, има над 24 000 служители и над 1500 магазина на обща площ от 1.3 млн. м².

***

ДРАГО КАВШЕК - БИОГРАФИЯ

Драго Кавшек е роден на 10 май 1974 г. Завършва икономика и започва кариерата си като асистент-одитор в Deloitte & Touche. В периода 1999-2001 г. работи като вътрешен контрол в Пежо Словения. Продължава развитието си като оглавява отдела по анализи и изследвания в “Публикум”. В периода 2001 - 2003 прави независими оценки на компании, регистрирани на люблянската стокова борса и участва в процеса по корпоративните сливания и придобивания на компаниите SKB, Valkarton, Banka Koper и Živila Kranj, извършва оценка на финансовите им активи.

По-късно Кавшек става директор „Корпоративни финанси” в „Публикум“, където работи до преместването си във „Фруктал“. Кавшек успява да подобри лошите финансови резултати на „Фруктал“ като разработва заедно с екипа си нови стратегически подходи и същевременно отлично контролира оперативната дейност на компанията. Фирмената производителност се подобрява с въвеждането на нова политика по отношение на персонала и благодарение на взетите от Кавшек мерки, „Фруктал“ увеличава дяловете и рентабилността си на всички стратегически пазари.

Кавшек успява да превърне консервативна компания с добър потенциал като „Фруктал“ в модерна фирма с добър екип и добро бизнес представяне. Въпреки кризата в целия сектор, „Фруктал“ подобрява резултатите си с всяка изминала година и утвърждава позициите си на пазара с напитки в Югоизточна Европа.

Източник:
www.symmetric.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0916