EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Бизнес

22 Май 12, 17:08 / Автор: Symmetric Communication
Меркатор Груп отчете 3,6% ръст на приходите през първото тримесечие от годината
Финансовите резултати на компанията са в съответствие с предварително поставените цели
През първото тримесечие на 2012 г. приходите на Меркатор Груп са в размер на 676 млн. евро, което е с 3,6% повече от отчетените в същия период през изминалата година. Макар в Словения цифрите до началото на април да остават почти непроменени, ръстът на останалите пазари е 9,5%. В края на първото тримесечие финансовите резултати от оперативната дейност на Меркатор Груп са в размер на 19,5 млн. евро, а печалбата за периода достига 0,7 млн. евро. Управителният съвет на компанията прие допълнителни мерки за намаляване на отрицателното въздействие от финансовата криза върху работата на Меркатор Груп.

В началото на 2012 г. компанията бе изправена пред много неблагоприятни условия на всички пазари, в които присъства – в това число забавяне на икономическия растеж, растяща безработица и реален спад в доходите. Глобалното покачване на цените на електроенергията, горивата и други стратегически важни ресурси оказват натиск върху потребителските разходи на домакинствата. В отговор на това Меркатор Груп продължава да предлага на своите клиенти още по-изгодни оферти.

Меркатор Груп продължава активно да работи по проекти за обновяване и преструктуриране на бизнеса с бързооборотни стоки. През първото тримесечие на 2012 г. усилия бяха вложени в по-нататъшната оптимизация на оборотния капитал на всички пазари. В допълнение Меркатор Груп инвестира над 13 милиона евро в развитието на търговската си мрежа. Придобита е близо 13 000 кв. м. нова търговска площ

Към 31 март 2012 г. общият брой на служителите на Меркатор Груп е 24 279, с което компанията се нарежда сред най-големите работодатели в Югоизточна Европа.

Източник: www.symmetric.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1006