EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Успешни събития

21 Май 12, 16:23 / Автор: EventsTeam
Започва кандидатстването с идеи за стартиращи бизнеси за фонда LAUNCHub
Организацията си партнира с най-големия европейски акселератор Seedcamp, както и с Института за предприемачи на Сиско в България
От първи юни всеки предприемач може да кандидатства с проекта си за нов бизнес на сайта на LAUNCHub (Launch hub) и така, да получи финансиране до 30 000 евро и участие в менторската програма на фонда.

LAUNCHub работи по финансовия инструмент "Entrepreneurship Acceleration and Seed" на европейския фонд JEREMIE и през следващите 4 години ще инвестира 9 млн. евро в около 100 стартиращи компании, предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии в България и региона.

Фондът LAUNCHub планира да инвестира по-голямата част от тези 9 милиона евро в екипи или вече стартирали компании с по-напредали проекти и така, кандидатсването за първоначалното финансиране от 30 000 евро за Акселераторската програма, е само първото ниво, което дадена компания трябва да премине, за да получи последващо SEED финансиране (до 200 000 евро). Компаниите, в които LAUNCHub ще инвестира могат да разчитат и на контакт с външни инвеститори, което е самата идея на т.н. “хъб” – обединяващо звено или точка за свързване.

Освен инвестиции, фондът LAUNCHub ще осигурява на екипите и менторска програма, чрез която стартиращите предприемачи да развият идеите си по-бързо, с помощта на професионални съвети и напътствия от над 200 ментора от България и около 1200 от чужбина. LAUNCHub е привлякъл като партньори един от най-успешните акселератори в Европа, Seedcamp, както и Института за предприемачи на Сиско в България. Фондът партнира и с други организации за подкрепа на предприемаческата екосистема в региона, като например споделеното работно пространство betahaus и студентската организация Start it Smart. За международна подкрепа LAUNCHub разчита също и на Mozilla Web FWD и DreamIt Ventures.

Първото кандидатстване за т.н. Акселераторка програма започва през юни тази година, с цел първите реални инвестиции в новите компании да бъдат извършени през септември, когато ще започне и самата програма с гъвкава продължителност средно между 9 и 12 месеца. Такъв тип прозорци за кандидатстване ще бъдат отваряни три пъти годишно.

Идеалните кандидати за програмата на LAUNCHub се очаква да бъдат отдадени екипи от предприемачи, разработващи идея с потенциал за развитие и способни или да представят наличие на прототип, или да дефинират предлагания продукт или услуга. Екипът на LAUNCHub окуражава всякакви идеи, които биха “разтърсили” досега установените модели на работа в сфери като образование, здравеопазване, развлекателна индустрия, финанси и други. От своя страна, фондът предлага отворена врата или т.н. хъб към ментори, бизнес мрежа и екпертиза, както и индивидуален подход към всеки екип. Поради предприемаческия и ICT профила на самия екип зад LAUCNHub, фондът предлага и експертна подкрепа, която е по-скоро изразена в съвети и напътствия, вместо директна намеса в дадения бизнес.

LAUNCHub се ръководи от един от най-успешните ИТ предприемачи у нас, съосновател на Нет Инфо, Любен Белов и от Тодор Брешков, съосновател и член на Борда на Директорите на BREF, най-големия фонд за недвижимо имущество, листнат на българската фондова борса.

Източник:
http://www.launchub.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1111