EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

11 Май 12, 10:27 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
ОББ подкрепя за четвърта поредна година Националната детска гребна регата
Първото състезание от Националната детска гребна регата 2012 ще се състои на 11 май 2012 г. от 10:00 ч. на Гребния канал в Пловдив.
За четвърта поредна година ОББ е официален партньор на Националната детска гребна регата, в рамките на която ученици от различни възрасти ще премерят сили в състезания на гребен ергометър. Събитието, организирано от Българска федерация по гребане, през тази година ще се проведе в 5 града на страната. 

Целта на инициативата е да предизвика интерес у децата към спорта, да ги насърчи към активна физическа дейност и да създаде у тях навици за здравословен начин на живот. С подкрепата си за това събитие ОББ за поредна година заявява своята ангажираност към здравословното развитие и възпитание на младото поколение.

Първото състезание от Националната детска гребна регата 2012 ще се състои на 11 май 2012 г. от 10:00 ч. на Гребния канал в Пловдив. Следващите градове от регатата са:
 Плевен (15 май)
 Бургас (17 май)
 Русе (19 май)
 София (2 юни)

Ще участват ученици между 5-ти и 10-ти клас, като ще бъдат излъчени победители сред момичетата и момчетата от различните възрастови групи. 

Гребният ергометър е отлично средство за практикуване на ежедневна физическа дейност и спортни упражнения и за подобряване на здравето и тонуса. Ергометърът е на практика безрисков уред, подходящ за практикуване на гребен спорт и от страна на начинаещи. Участието в инициативата ще помогне за ангажиране на учениците, които до този момент не са били активни в заниманията със спорт, а забавният и състезателен елемент ще допринесат за допълнителната атрактивност на събитието. 

На състезанията от Националната детска гребна регата 2012 ще присъстват изявени български гребци, медалисти от световни първенства и олимпиади, които ще връчат наградите на победителите заедно с представители на ОББ и на местната власт. 

В следобедните часове на всеки състезателен ден гребните ергометри ще могат да бъдат използвани от всички желаещи да изпробват на тях своите сили – деца и възрастни. 


За контакти:

Анка Костова
тел.. +359 2 8112375
моб: +359 887 31 59 61
e-mail: kostova_a@ubb.bg


Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1139