EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Здравеопазване

Вземи в gLOG
25 Април 12, 16:20 / Автор: Сдружение на пациентите с бъбречно-каменна болест
Бъбречно-каменната болест е лечима
Лечението на бъбречно-каменната болест е възможно! То зависи и от Вас! 

Практиката показва, че повторната поява на БКБ може да бъде предотвратена в над 90% от случаите при правилно проведено лечение и стриктно спазване на назначената от специалистите профилактика. За целта пациентите и техните близки се нуждаят от надежден източник на полезна информация какво се случва в организма при образуването на бъбречен камък, как протича една бъбречна криза, какво трябва да знаем за лечението на това заболяване, как да го повлияем дългосрочно и най-вече как да намалим риска от образуването на нови камъни. 

С тази нелека и отговорна мисия се е заела неправителствената организация, обединяваща пациенти с болестта, лекари и съпричастни към проблема граждани - СДРУЖЕНИЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНО-КАМЕННА БОЛЕСТ. Бихме искали да улесним пациентите в избора на компетентен специалист, надеждна лаборатория, както и да ги насърчим да бъдат усърдни и прилежни в лечението и профилактиката на БКБ. 

Препоръчваме Ви да обсъдите с Вашият лекар възможността да използва "Диагностичния калкулатор за експресно определяне на видовете бъбречни камъни и тяхното лечение- CITIUS". Достъпът до CITIUS е безплатен и може да се използва от този линк: http://www.bkb.bg/за-лекари/калкулатор. 

Програмата CITIUS има за цел да улесни работата на лекарите в процеса на диагностициране на метаболитните състояния, предизвикващи образуване на бъбречни камъни. След въвеждане на определен набор лабораторни показатели, програмата експресно определя вероятната диагноза. Едновременно с това препоръчва лечение, профилактика, хидратация и диета, съобразно вида на конкремента. Разбира се, програмата сама по себе си е помощно средство и не може да замени лекаря в интерпретирането на данните от анамнезата, физикалното изследване, лабораторните показатели и образната диагностика на пациента с уролитиаза. 

Подкрепете и каузата ни „За здрави бъбреци” във Фейсбук: www.facebook.com/groups/299739403412952/ 

Ние, от Сдружението на пациентите с БКБ, сме с Вас! Не ни щадете и задавайте своите въпроси на имейл: mail@bkb.bg 

Източник: Сдружение на пациентите с бъбречно-каменна болест

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1152