EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

08 Април 12, 22:23 / Автор: EventsTeam
Безплатна скринингова акция за наличие на сърдечносъдови рискови фактори ще се проведе по повод Световния ден на здравето
Скринингът е част от кампанията „Пази сърцето си!” и ще отбележи Световния ден на здравето, като акцентира върху значението на навременната профилактика и ранното лечение на този тип заболявания.
На 7 април 2012 г. (събота) от 10:00 до 15:00 часа в парка „Заимов” в София ще се проведе безплатна скринингова акция за наличие на сърдечносъдови рискови фактори. Скринингът е част от кампанията „Пази сърцето си!” и ще отбележи Световния ден на здравето, като акцентира върху значението на навременната профилактика и ранното лечение на този тип заболявания. Инициативата се организира от Асоциация „Сърце”, Национална пациентска организация и Дружеството на кардиолозите в България.

Всички желаещи ще бъдат анкетирани за наличие на рискови фактори и фамилна обремененост за поява на сърдечносъдови заболявания, ще им бъде измерено артериалното налягане и ще получат информация за безплатните профилактични прегледи, които ежегодно всеки един от нас на възраст над 18 години може да направи при своя личен лекар. Хората с висок сърдечносъдов риск ще бъдат насочвани към допълнителна консултация и преглед при специалисти кардиолози.

През месец април, в рамките на кампанията „Пази сърцето си!” ще бъдат проведени редица скринингови акции в най-големите български градове – София, Пловдив и Варна. Те ще преминат под надслов „Бъди отговорен пациент!” и ще поставят акцент на личната отговорност на всеки към собственото си здраве.

Допълнителна информация за Асоциация „Сърце”

Асоциация „Сърце” е първата в България организация на пациентите с кардиологични заболявания. Тя е учредена в края на 2011 година като обединение на пациенти с кардилогични заболявания и е регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза.

Формирането на Асоциация „Сърце” е в резултат на необходимостта от създаването на организация, която да е насочена към най-многобройната група от пациенти – тези с кардиологични заболявания.

Повече информация за кампанията, предстоящите активности и за всички въпроси, свързани с Вашето сърце, можете да получите на сайта на Асоциация „Сърце” www.sarce.bg и горещата линия 0700 10 515 (всеки делничен ден между 11:00 и 17:00 ч.).

Източник: Symmetric Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.0576