EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Успешни събития

Вземи в gLOG
22 Март 12, 21:12 / Автор: Здравка Сидова
Tодор Христов и Зорница Тодорова в “Cross Country Rally WORD CUP 2012”
ТОДОР ХРИСТОВ И ЗОРНИЦА ТОДОРОВА В ПЪРВИТЕ ДВА КРЪГА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ “Cross Country Rally WORD CUP 2012”
ТОДОР ХРИСТОВ И ЗОРНИЦА ТОДОРОВА В ПЪРВИТЕ ДВА КРЪГА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОНАТ “Cross Country Rally WORD CUP 2012”

Днес в „Пресклуб България” с изключително голям интерес от страна на медиите премина пресконференцията на българските пилоти Тодор Христов и Зорница Тодорова, които ще участват в “ABU DHABI DESET CHALLENGE” и “SEALINE QMMF CROSS COUNTRY”, това са първите два кръга от Световния Шампионат “Cross Country Rally WORD CUP 2012”.

Асистенция на двамата ни участника са изявените състезатели Пламен Николов, Калин Митов и Димитър Милешки, а информация ще получаваме от спортния журналист Румен Петков.

Тази вечер екипът тръгва с асистентски камион, в който са натоварени състезателните машини и цялото оборудване. За да застанат на старта в Абу Даби на 30 март, екипът трябва да измине 5 000 км. Според Тодор Христов „Пътуването до Абу Даби е не по-малко предизвикателство от самото състезание”. Екипът трябва на собствен ход да премине през Турция, Сирия, Йордания, Саудитска арабия до Абу Даби. Зорница ще лети до Абу Даби, защото нейното преминаване през Саудитска арабия се възпрепятства от забраната: сама жена под 45 години няма право да пътува, ако не е придружена от съпруга си или брат си.

Зорница и Тодор ще се състезават с Yamaha Rabtor. Подготовката на АТВ-та е направена в България „с идеи взети от големите в този спорт” по думите на Тодор Христов. Само двигателят е оригинален, а всичко друго е подменено, засилено и тунинговано.

Стартът на “ABU DHABI DESET CHALLENGE” e на 30 март, а финалът е на 6 април след 1500 състезателни километра и 530 километра свързващи отсечки в пустинята.

Със същите километри и условия е и “SEALINE QMMF CROSS COUNTRY RALLY QATAR”. Стартът е на 15 април, а финалът на 21 април. По думите на Тодор Христов, състезанието е много добре организирано и подкрепяно от държавата. Това е и една от причините в двата кръга да вземат участие много изявени полоти и шампиони. От Зорница Тодорова разбрахме, че конкуренцията при дамите също е много голяма. Участие в двете състезания ще вземе Камелия Липароти, която е трикратен световен шампион при дамите и четири пъти успешно завършила рали Дакар в първите 10.

И още една добра новина съобщи Тодор Христов “Балкан оффроуд маратон“ е включен в международния календар на Световната мотоциклетна федерация, което е голямо признание за организаторите““. В тазгодишното състезание ще има наблюдаващи и от 2013 година състезанието ще бъде с коефициент 2, което ще доведе като участници много големи имена в България.

Участието в двата кръга от световната надпревара на двамата българи стана възможно благодарение на финансовата подкрепата на „ТРЕМОЛ”, „БОРЯНА ГРУП”, „КИНГ” и с помощта на „А2” И КРБ.

За контакти: Здравка Сидова, 0888 921 561 

Източник: Здравка Сидова

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2238