EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
07 Март 12, 08:26 / Автор: EventsTeam
Еднодневен семинар на тема "Интернационализация – възможности за развитие на бизнеса в Европа и включване в международните пазари"
Семинар, част от поредицата събития "В помощ на предприемачеството – програма 2012"
В първият панел на семинара ще бъдат разгледани необходимите стъпки и стратегии за излизане на Европейския и световен пазар. Ще бъде представена информация за ресурси, начин на идентифициране на пазарите и достъп, както и какви безплатни услуги извършва Enterprise Europe Network за българските предприемачи и как може да ги подпомогне в излизането на чужди пазари. Втората презентация в сутрешната сесия ще разгледа възможностите за участие в промоционални събития в страната и чужбина - изложения, инициативи, търговски мисии и предстоящи обявления, начини за включване и колективно участие. Следобед ще бъдат представени методи за търсене на бизнес партньори, подготовка на оферти, търговско представителство, съвместни проекти и практически аспекти в процеса на интернационализиране, като включване в база данни и участие в секторни стратегии.

ПРОГРАМА :: 29 март 2012 г.

09.00 – 09.30 Регистрация на участниците
09.30 – 10.00 Откриване и представяне на организаторите
10.00 – 11.15 Европейския и световен пазар – стъпки и стратегия за излизане – необходими ресурси и потенциал, идентифициране на продукт, идентифициране на пазар, справки за условията на достъп, европейско законодателство
Enterprise Europe Network – европейската мрежа за подпомагане излизането на чужди пазари.
11.15 – 11.30 Кафе пауза
11.30 – 12.30 Промоционални събития в страната и чужбина - изложения, инициативи, търговски мисии – предстоящи обявления, начини за включване, колективно участие.
12.30 – 13.30 Обедна почивка
13.30 – 14.30 Търсене на бизнес партньори, оферти, търговско представителство, съвместни проекти.
14.30 – 14.45 Кафе пауза
15.00 – 16.00 Практика - информационни и консултантски услуги, бази данни, секторни стратегии и др.
16.00 – 16.30 Въпроси и отговори. Закриване на събитието

ПОВЕЧЕ ЗА ИНИЦИАТИВАТА

През 2012 година Enterprise Europe Network – България при Фондация „Приложни изследвания и комуникации” в партньорство с Фондация SOS Предприемачи организират поредица от събития в помощ предприемачеството. Събитията се провеждат под формата на еднодневни семинари по различни теми – интернационализация и включване в международните пазари, финансови инструменти и ресурси в подкрепа на предприемачеството, правилата на Вътрешния пазар, финансиращи програми, интелектуална собственост, иновации, трансфер на технологии и ноу-хау, практика на обществените поръчки в Българи и ЕС, модели за бизнес коопериране и свързване в мрежи.
Основни участници в семинарите са български предприемачи, представители на микро, малки и средни предприятия, като броят на участниците е ограничен до 80 човека на събитие. Водещи и гост-лектори ще бъдат експерти от държавни институции, неправителствени организации и наши партньори. Очакваме потвърждение за подкрепа на инициативата от Представителство на ЕК в България, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на земеделието и храните, Министерство на финансите, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Държавен фонд „Земеделие“, Българска банка за развитие, Национален гаранционен фонд, Агенция Митници, Патентно ведомство, Центърът за иновации на Българската академия на науките, Агенция по обществени поръчки и други.

ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Фондация „Приложни изследвания и комуникации” е координатор на Enterprise Europe Network – България. Мрежата е най-голямата информационно-консултантска структура в света. Целта й е да подпомага предприятията, научноизследователските организации, неправителствения сектор и др. в развитието на техния иновативен и бизнес потенциал и да повиши информираността и участието им в програмите и съглсуването на политиките на Европейската комисия, насочени към бизнеса.
Повече на: www.enterprise-europe-network.bg

Фондация SOS Предприемачи е неправителствена, нерелигиозна и неполитическа организация с нестопанска цел, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, учредена за осъществяване на общественополезна дейност, насочена към развитие и утвърждаване на гражданското общество. Нашата основна цел е насърчаване и развитие на предприемаческия дух и частната инициатива в България.

Повече на: www.sos-predpriemachi.com

Източник: http://www.sos-predpriemachi.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1957