EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи събития в сферата на изкуството

09 Януари 12, 20:12 / Автор: EventsTeam
Откриване на УниКредит Студио, 12.01.2012 г.
Това, което отличава УниКредит Студио от останалите галерии, е, че в него ще представят творбите си само млади автори и куратори.
Кога: 12 януари 2012 г. (четвъртък), 18:30 часа
Къде: София, Бизнес център София Батенберг, ул. "Княз Александър 1" 12.
Организатор: УниКредит Булбанк

Събитието: УниКредит открива най-новата галерия за съвременно изкуство у нас – УниКредит Студио. България е избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото УниКредит Студио в Централна и Източна Европа, след създадената в Италия галерия.

Това, което отличава УниКредит Студио от останалите галерии, е, че в него ще представят творбите си само млади автори и куратори.

„Създадохме идеята за УниКредит Студио като мрежа от изложбени пространства в страните, в които УниКредит присъства, за да насочим вниманието към младите таланти. Така даваме шанс на творци, които все още не са представени в частни галерии, да бъдат забелязани и оценени“, обясни Жан-Клод Мoскони, директор на „Артистични и културни проекти“ на УниКредит. Той пристига в България за откриването на първото в ЦИЕ УниКредит Студио.

Галериите от мрежата на УниКредит Студио се откриват във филиали на УниКредит, като за България домакин на инициативата ще е Бизнес центърът на УниКредит Булбанк, намиращ се на ул. „Княз Александър 1“ 12 (срещу Телефонната палата).

Локацията е избрана, защото е на удобно място, в сърцето на града и е в съседство с утвърдената Софийска градска художествена галерия. Освен това сградата се отличава с красивата си архитектура и е обявена за паметник на културата.

„За УниКредит Булбанк е чест, че откриваме УниКредит Студио, не само защото България беше избрана за домакин сред още 20 европейски държави, а и защото проектът ще постави силен фокус върху младите българските творци.“, каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Първото УниКредит Студио се открива в София с изложбата "Банка на бъдещето“, курирана от Вера Млечевска. Изложбата е посветена на възприятието за време, а двама от четиримата млади художници са българи – Бора Петкова и Станимир Генов. Освен тях, със свои творби, реализирани специално за събитието, ще се включат и Агнешка Курант (Полша) и Кейджиро Сузуки (Япония).

Изложбата „Банка на бъдещето” ще бъде отворена за широката публика от 12 януари до 4 март 2012 г., без вход.

УниКредит Студио – изложба “Банка на бъдещето”
12 януари 2012 г. - 4 март 2012 г.,
От понеделник до петък: от 10:00 до 18:30
Събота: от 10:00 до 17:00
Вход свободен

Източник: УниКредит Булбанк

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1019