EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

18 Ноември 11, 23:05 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Георги Андреев и Радостина Йовкова от Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” бяха удостоени с наградата „Пазител на традициите“ 2011
Призовете се присъждат за втора поредна година и отличиха участниците в четири традиционни категории от различни области на изкуството в България

18.11.2011 г. ,София. Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З.-7 връчи за втори пореден път престижните отличия „Пазител на традициите“ 2011 на официална церемония в София на 15 ноември. Наградите бяха разпределени в четири направления Занаяти, Фолклор, Изобразително изкуство и Кулинария. Церемонията протече под мотото „Всеки българин носи в сърцето си завета на поколенията“.

 

 

Георги Андреев, композитор, главен диригент и диригент на оркестъра    на Ансамбъл "Филип Кутев", и Радостина Йовкова,солистка в Ансамбъла, получиха наградата в категорията „Фолклор“. Красивата статуетка във формата на лъжица еголямо признание за творците, подкрепящи и работещи за запазването на националните традиции.

 

 

През цялата 2011 г. Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” празнува своята 60-годишнина по повод на която е предвидена богата програма от събития, които включват концерти, участие във фестивали и много спектакли.

 

Националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” е създаден през 1951 г. като въплъщение на идеята на знаменития композитор Филип Кутев (1903 – 1982) – една емблематична за българската музикална култура личност, за въвеждане на българската фолклорна традиция в семейството на сценичните жанрове. Неговата естетическа цел е била запазването на формата и стилистиката на българския селски фолклор в сценичните композиции и песни чрез национални инструменти, традиционно вокално звукоизвличане, старинни костюми и танци. Изключително богатия и разнообразен по диалекти – говорни, музикални, танцувално-пластични, на типове звукоизвличане, на костюми, български фолклор се превръща в източник за създаването на много и различни концертни и театрално-сценични програми, в които всеки българин разпознава нещо свое – нещо от родния си край.

 
 
 
 
 
 
 

 

За допълнителна информация:

 
 
 
 
 
 

 

За медийни запитвания:

 
 

 

проф. д-р Елена Кутева                                                          

 

 
директор на НФА „Филип Кутев”
Moб. тел.: + 359 (896) 866 662

E-mail: philipkoutev@gmail.com

 
 
Боряна Джонева
 
Комуникационна агенция PRoWay

Moб. тел.:       + 359 (879) 931 335             

E-mail: b.djoneva@proway.bg
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1164