EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Успешни събития

15 Ноември 11, 08:45 / Автор: EventsTeam
Служители на УниКредит Булбанк посадиха над 1300 върби по поречието на Струма в Природен парк Витоша
Близо 300 банкери и техните семейства се включиха в залесяването
Близо 300 служители на УниКредит Булбанк и техните семейства засадиха 1 300 върби и още около 1800 лечебни храста зърнастец тази събота в Парк Витоша, край село Боснек.

Подкрепени от семействата си, служителите на банката показаха професионализъм и в засаждането и благодарение на доброволния им труд ще бъде подпомогнато възстановяването на два типични за Витоша растителни вида – бяла върба и зърнастец.

„Дирекцията на Природен парк Витоша е изключително благодарна за своето партньорство с УниКредит Булбанк вече пета година. Помощта на служителите на банката тази година беше много навременна и подпомогна завършването на нашите дейности за възстановяване на крайречната растителност по поречието на река Струма. Ние се надяваме след десет години всички посетители на Природния парк да прекарват свободното си време под сенките на новозасадените върби“, каза Тома Белев, директор на Природен парк „Витоша” и председател на Асоциация на парковете на България.

Инициативата е част от Националната зелена програма на УниКредит Булбанк, в рамките на която всяка година банката реализира еко проекти. При старта на програмата през 2008 г. бяха засадени близо 400 дка гори край Стара Загора и бяха възстановени над 30 км. основни туристически алеи във Витоша - от х. “Алеко” до с. Бистрица по Янчовска и Бистришка река.

През 2009 г. банката финансира възстановяването на еко пътека край село Борино, до скалния феномен Дяволския мост.

През миналата година банката, заедно с Фондация Помощ за благотворителността в България, организира конкурс за еко проект, спечелен от Националната асоциация на парковете – така банката финансира с 5 хил. лева купуването на фотокапани, с които да бъдат наблюдавани животинските видове и да бъдат очертани местообитанията им в шест парка.

Едновременно с това банката започна и мащабна кампания за отказване от хартиените извлечения и замяната им с електронни. Преди около месец банката направи поредната стъпка към по-зелена природа като обяви, че ще използва само рециклирана хартия за рекламните си материали.

Източник:
http://www.unicreditbulbank.bg/bg/index.htm

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1404