EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
07 Ноември 11, 23:51 / Автор: EventsTeam
Д-р Светослав Масларов, професор по международни финанси в НБУ ще участва в среща-дискусия в Икономическата библиотека на ИПИ и БМА
Среща-дискусия: „Преподаване на макроикономика на примера на международните финанси"
Икономическата библиотека на ИПИ и БМА ви кани на среща - дискусия на тема„Преподаване на макроикономика на примера на международните финанси".

Лектор: д-р Светослав Масларов, професор по международни финанси в НБУ

Къде? – Икономическата библиотека – бул. „Патриарх Евтимий” 22, етаж 3
Кога? – На 11 ноември (петък) 2011, в 18.00 часа

Светослав Масларов започва професионалния си път като преподавател през 1973 г. във Висшия икономически институт "Карл Маркс", сегашния Университет за национално и световно стопанство (УНСС), където работи до 2004 г. През 1978 г. защитава докторска дисертация върху нетърговската платежна система в СИВ.
През 2003 г. е избран за професор на НБУ, където от началото на 2004 г. е щатен преподавател. В периода 2004-2009 г. е директор на магистърска програма “Международен бизнес”. Преподава отделни курсове в ПУ „Паисий Хилендарски“ и УНСС.
Има три специализации по организация на висшето образование в университети в САЩ и Великобритания.
Неговите научните интереси и публикации са в областта на международните финанси, макроикономика в условията на глобално стопанство, теория на парите и финансите.
Автор и съавтор е на няколкократно преиздавани учебници по международни финанси и финансиране на международната търговия.
През 1994 г. участва в превеждането от английски език и извършва научната редакция на единствения в България преводен учебник по международни финанси.
Съавтор е в първото издание на Икономическа енциклопедия в България през 2005 г.
Членува в научното общество “Фридрих Хайек - България” и в Българска макроикономическа асоциация. През 2007-2009 г. участва в консултативния съвет към изпълнителния директор на АИАП към министъра на финансите. През 2001–2003 г. е бил член на Държавната комисия по ценните книжа.
Професор Масларов е наш приятел, който не пропуска възможност да „упъти” своите студенти към Икономическата библиотека. Музикалните му предпочитания клонят към предкласиката и рока, особено в неговия “hard & heavy” клон.
„Проблемите не могат да бъдат решени с този начин мислене, който ги е предизвикал“ (съвет на неизвестен психоаналитик, който професор Масларов често цитира).

Моля да потвърдите присъствието си до 10 ноември 2011 г. (четвъртък), на e-mail: binka@ime.bg

Източник:
http://ime.bg/bg/events/sreshta-diskusiya-na-tema-prepodavane-na-makroikonomika-na-primera-na-mejdunarodnite-finansi/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0945