EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
03 Ноември 11, 21:21 / Автор: EventsTeam
На 7 ноември в София ще се проведе форум за новите Интернет домейни
„Домейн форум“ (http://www.domainforum.bg) е първото събитие в България, свързано с програмата за нови домейни на ICANN – международната организация, която отговаря за управлението на имената и адресите в Интернет.
Кога: 7 ноември 2011 г. (понеделник)
Къде: София, Гранд Хотел София
Възможности за участие: Свободен достъп срещу регистрация
Организатори: Сдружение УНИНЕТ / РегистърБГ

Събитието: На 7 ноември от 9:00 в Гранд Хотел София ще се проведе форум, посветен на новите Интернет домейни, организиран от сдружение УНИНЕТ и РегистърБГ.

„Домейн форум“ (http://www.domainforum.bg) е първото събитие в България, свързано с програмата за нови домейни на ICANN – международната организация, която отговаря за управлението на имената и адресите в Интернет. Конференцията ще започне с презентация от президента на ICANN, г-н Род Бекстрьом, последван от водещи чуждестранни и български експерти в областта на Интернет домейните. Сред посетителите ще бъдат посетители от местни домейн регистратори, доставчици на Интернет, юристи с насоченост към интелектуална собственост, Интернет потребители и представители на академичната общност.

По време на форума ще се обсъждат основно програмата на ICANN за нови домейни от различни гледни точки, възможностите за българско участие в нея, защитата на интелектуалната собственост и практиката на арбитражната комисия за домейните .bg. Ще се представят успешни примери за домейни на кирилица и примери за кандидатури за нови домейни, ще се проведат дискусии около технологиите IPv6 и DNSSEC и ще бъдат обсъдени новите проблеми пред регистраторите на домейни в областта на киберсигурността.

През юни тази година ICANN прие програмата за създаване на нови домейни, чрез която от 2012 г. ще започне въвеждането на домейни от първо ниво с произволни имена, като например .sofia, .varna, .cinema или на други езици - .софия, .варна, .кино и др. Това е една от най-важните промени в Интернет от създаването му и една от целите на форума е да запознае българската Интернет общност с програмата, процедурата по кандидатстване, сроковете и необходимите средства.

Спонсори на събитието са Key-Systems (Германия), Tango Registry Services (Германия) и CORE (Швейцария).

Официални партньори са Българска уеб асоциация и фондация БГ сайт.

Медийни партньори са списание .NET, Domainincite.com, Technews.bg, Kaldata.com, Pixelmedia.bg, Gsmreview.bg, Pcceni.bg, Speshno.info и Web & Events.

Повече за организаторите

УНИНЕТ е сдружение с нестопанска цел, което от 2007 г. работи за въвеждане на Интернет домейни от първо ниво на кирилица.

Регистър.БГ е организацията, на която е делегирано управлението на домейн областта от първо ниво с национален код .bg.

За контакти: 2011@domainforum.bg

Източник:
http://www.domainforum.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1503