EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Търговия

Вземи в gLOG
21 Октомври 11, 19:09 / Автор: EventsTeam
Стратегическо партньорство с компанията Drvopromet засили позициите на Меркатор Груп на пазара в Босна и Херцеговина
Меркатор Босна и Херцеговина придобива 63 търговски обекта на компанията Drvopromet
Вчера, 20 октомври, компаниите Drvopromet (,,Дървопромет”) и „Меркатор–БХ” – едни от най-големите ритейлъри в Босна и Херцеговина, подписаха споразумения за стратегическо партньорство. На основа на тези споразумения, ,,Меркатор-БХ” ще поеме търговските операции на компанията „Дървопромет”. Споразуменията ще влязат в сила, когато бъдат изпълнени посочените срокове и условия, информират от Меркатор Груп, която е представена у нас с мегамаркети „Рода”.

Съгласно договорените параметри на партньорство, Меркатор Босна и Херцеговина ще придобие на дългосрочен оперативен лизинг 63 търговски обекта ,,DP Marketi’’ („ДП маркети”) на компанията „Дървопромет” в Сараево и други градове на територията на Босна и Херцеговина. Магазините са с обща търговска площ от над 24 хил. кв.м. Освен това, стратегическото партньорство между двете компании включва закупуване на материалните запаси и оборудване, както и запазване на част от служителите на „Дървопромет” и вече установени сътрудничества в покупките на едро и дребно.

Сключеното стратегическо партньорство ще даде възможност на ,,Меркатор" да консолидира позицията си на пазара на бързооборотни стоки в Босна и Херцеговина. Направената стъпка е в съответствие със стратегията на Меркатор Груп за растеж и визия на най-големия търговец на дребно на бързооборотни стоки в цяла Югоизточна Европа, обясняват още от централата на компанията.

Източник:
http://seonet.ljse.si/?doc_id=46489

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.126