EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / Търговия

Вземи в gLOG
18 Октомври 11, 20:22 / Автор: Roda
Меркатор Груп планира да пусне в магазините си торбички, които за 6 месеца се превръщат в тор
Мегамаркети Roda предлагат у нас торбички, които са произведени от 50% рециклиран материал
Най-голямата словенска компания за търговия на дребно, Меркатор Груп, предвижда да подкрепи с нови конкретни стъпки усилията на европейската общност и корпорациите в посока опазване на околната среда. Компанията планира да пусне в мрежата си торбички, които са направени от биоразградими частици като зърно и картофено нишесте. Те не само няма да вредят на околната среда, а напротив – при допир с почвата ще се превръщат в тор за 6 месеца.

От Меркатор Груп считат, че въвеждането на екотакса върху полиетиленовите торбички за еднократна употреба ще постигне заложената си цел - да направи всички по-осъзнати и отговорни потребители.

Компанията, представена у нас с мегамаркетите Roda, към момента спазва високи екологични стандарти. Част от торбичките, които предлага в мрежата си, са произведени от 50% “polydegralex’’ и 50% рециклиран материал, което е съществена стъпка в усилията за опазване на околната среда. Останалите торбички са изработени от polydegralex. Срокът за разграждане на този материал в природата е над 100 пъти по-кратък от срока за разграждане на стандартните торбички.

В подкрепа на усилията за опазване на околната среда, служителите на мегамаркети Roda стриктно събират всички отпадъци разделно, след което те се пресоват и се изкупуват от специализирана фирма, която от своя страна ги рециклира.

Източник:
www.roda.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1187