EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи събития в сферата на изкуството

Вземи в gLOG
08 Октомври 11, 13:30 / Автор: EventsTeam
Изложба на картини, рисувани от хора с психични заболявания, стартира от 10 октомври 2011 г. в столицата
Изложбата е отворена за всички желаещи в периода 10 октомври – 17 октомври 2011 г. в галерия „Анима”, ул. Любен Каравелов 58 в столицата.
В периода 10 октомври – 17 октомври 2011 г. в галерия „Анима” ще се проведе изложба „Многоликата човешка същност”. Изложбата включва 22 картини, нарисувани от хора с психични заболявания по време на осъществяваната с тях т.нар. арт-терапия в психиатричните клиники на УМБАЛ "Александровска" и Държавна психиатрична болница, Раднево. Инициативата се реализира от Национална пациентска организация, с подрепата на АстраЗенека България, и цели да насочи общественото внимание към проблемите на хората с психични заболявания у нас и към маргинализацията, на която ежедневно са подложени.

Според изследване на Национален център по здравна информация за 2009 г. близо 160 000 българи страдат от психични и поведенчески разстройства. Статистиката при децата е още по-стряскаща - над 20% от децата в България имат нужда от психиатрична помощ. Представата в обществото за тези хора и за живота, който водят, води до отхвърляне, затруднено общуване, изолация. Изложбата „Многоликата човешка същност” цели да отреди нужното място на хората-потребители на психично здраве в обществото, да им даде шанс да водят пълноценен живот и да намали усещането им за изолация и откъснатост.

Изложбата е отворена за всички желаещи в периода 10 октомври – 17 октомври 2011 г. в галерия „Анима”, ул. Любен Каравелов 58 в столицата.

Каузата е подкрепена и от старта на един нов проект на Сдружение „Общество Адаптация, реализиран отново със съдействието на АстраЗенека България – специализираният сайт www.psihiatri.bg. Интернет базираният каталог дава възможност на хората с психични заболявания и техните близки и семейства да получат пълна информация за практикуващите в областта на психиатрията здравни специалисти в България, за техните квалификации и компетенции, за направленията, в които специализират, както и дава необходимите координати за връзка с тях. Проектът www.psihiatri.bg е създаден изцяло в полза на пациентите и техните близки и семейства и цели да улесни връзката лекар-пациент, да даде възможност на хората – потребители на психично здраве да получат компетентна и навременна информация относно заболяванията и възможностите за лечението им.

Източник:
Гоу Грийн Комюникейшънс

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

16.2679