EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

БИЗНЕС Новини / PR, маркетинг и реклама

03 Октомври 11, 09:10 / Автор: Solae Bulgaria
Нов онлайн бюлетин дава полезна информация за здравословното хранене и безопасността на храните
Акцент в него е календарът на събитията по света, посветени на храненето и, както и информация за уебинари с участието на представители на Solae.
Световният лидер в разработването на съставки на соева основа, Solae, започна от септември да издава месечен онлайн бюлетин с полезна информация за здравословното хранене, интересни факти за пълноценните протеини и др. Акцент в него е календарът на събитията по света, посветени на храненето и, както и информация за уебинари с участието на представители на Solae. В бюлетина има още и материали за актуални световни изследвания в сферата на здравословното хранене, безопасността на храните, иновациите в областта на соевите продукти и др.

По време на дискусионен форум „Пълноценните протеини в храненето на българите”, организиран от компанията през лятото, стана ясно, че българските потребители нямат достатъчно информация за пълноценните протеини и ролята им за здравословното хранене. Това мнение споделиха участниците в дискусията, в която се включиха представители на Министерство на здравеопазването, Българската агенция по безопасност на храните, Националния център по опазване на общественото здраве, както и учебни институти. Форумът, на който бяха представени резултатите от проучване за хранителните навици на българите, изготвено от „Ноема”, беше иницииран от Solae, с подкрепата на Българското дружество по хранене и диететика.

В рамките на форума хранителните експерти се обединиха около мнението, че е важно да се повиши нивото на информираност за пълноценните протеини сред потребителите. Според проф. д-р Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика, българите подценяват значението на растителните протеини и особено соевите, определяйки витамините и минералите като най-важни хранителни съставки за здравето. Проф. д-р Попов посочи още, че от растителните продукти, соята е единственият висококачествен протеин, който съдържа нужните нива на 9-те незаменими за човешкото тяло аминокиселини.

Първият брой на бюлетина можете да разгледате тук - http://image.conversations.dupont.com/lib/fec815717d61057a/d/1/index.htm

За Solae:

Solae е световен лидер в разработването на съставки на соева основа за хранителни и вкусни продукти. Solae предоставя решения, които носят уникалната комбинация от функционални, хранителни, икономични и устойчиви плюсове за нашите клиенти. С централа в Сейнт Луиз, Мисури, САЩ, компанията е формирана чрез джойнт венчър между DuPont (NYSE: DD) и Bunge (NYSE: BG) през 2003 г. Solae е носител на Вътрешен сертификат за етика на Етисфиър за 2011 г. и е разпознат като една от Най-етичните компании в света през 2011 г. За повече информация, посетете www.Solae.com.

Източник:
Solae Bulgaria

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1031