EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
13 Септември 11, 21:13 / Автор: EventsTeam
ДИДАКТА ИНТЕРНАЦИОНАЛ в София 2011 - място за среща на образователни идеи за Югоизточна Европа
България се намира пред цялостна образователна реформа. През идната година ще се стимулира допълнителната квалификация на учителите и за целта ще бъде отпусната сума от 38, 5 милиона евро. „Две в едно” е новата система за получаване на професия в бившите техникуми.
Силен пазар с нови възможности
България се намира пред цялостна образователна реформа. През идната година ще се стимулира допълнителната квалификация на учителите и за целта ще бъде отпусната сума от 38, 5 милиона евро. „Две в едно” е новата система за получаване на професия в бившите техникуми. Здравното образование се превръща в тема с приоритетно значение през предстоящата учебна година. В момента се променят държавните образователни изисквания и учебните програми и през учебната 2013/2014 година ще има нови учебници. Над 14 милиона евро ще бъдат инвестирани и за реконструкцията на училищата с цел приспособяването им за целодневна форма на обучение. Това са някои от промените, върху които ще се работи в образователната сфера.

ДИДАКТА ИНТЕРНАЦИОНАЛ - Премиера на изложението за образование в София

От 11 до 13 октомври 2011 година в Интер Експо Център София ще се проведе първото издание на ДИДАКТА ИНТЕРНАЦИОНАЛ. Централното местоположение на България и разширената зона за привличане на потенциални участници от страните Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Косово и Молдова превръща Дидакта Интернационал в София в най-големия специализиран Форум в образователната сфера за Югоизточна Европа. На изложението фирми от много страни ще представят пред заинтересованата публика своите предложения за ранно предучилищно, училищно и висше образование, обучение, както и следдипломна квалификация и консултиране.

Подкрепа от всички страни
Не само изложителите и професионалната публика са открили големия потенциал и значение на Дидакта Интернационал. Събитието получава подкрепа и признание за значимостта си и от страна на държавните институции. Дидакта Интернационал се провежда под патронажа на комисаря по образованието към Европейския съюз г-жа Андрула Василиу и министъра на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов и с подкрепата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова

Акценти на конференцията

Известни регионални и международни лектори ще четат лекции по теми като:

„Защо образование: обществено значение на образованието”
„Да поставим основите - Предучилищното възпитание като база на съвременното образование”
„Промяна на пазара на труда: предизвикателства в областта на професионалното обучение”
„Смесено офлайн и онлайн обучение: Мобилизиращата сила на е-обучението”
„Здрав дух в здраво тяло: Ролята на спорта и движението в образованието”

Пълна информация за Дидакта Интернационал ще намерите на адрес:

www.didacta-sofia.com
www.iec.bg

Източник: Дидакта Интернационал

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1231