EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
03 Август 11, 20:24 / Автор: EventsTeam
Международна образователна среща в София, 11-13.10.2011 г.
Във фокуса на събитието са актуални теми и предложения от областите: ранно предучилищно, училищно и висше образование, обучение, както и следдипломна квалификация и консултиране.
Кога: 11-13.10.2011 г., 10.00-18.00 часа
Къде: София, Интер Експо Център – София, бул. "Цариградско шосе" №147

От 11 до 13 октомври 2011 година под патронажа на комисаря по образованието към Европейския съюз г-жа Андрула Василиу и министъра на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов и с подкрепата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова ще се проведе образователният форум Didacta International. Във фокуса на събитието са актуални теми и предложения от областите: ранно предучилищно, училищно и висше образование, обучение, както и следдипломна квалификация и консултиране.

Нови възможности и перспективи

В днешно време темата за образованието е един от фундаментите на общественото и икономическото развитие, чието значение нараства все повече. В страните от Източна и Югоизточна Европа също се работи усилено по подобряването на образователните системи.

България, която все още е сред младите страни-членки на ЕС, има нужда от наваксване в сферата на образованието. Според изследване на PISA (Programme for International Student Assessment) от 2009 година българските ученици се намират много под средното ниво, според стандартите на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в знанията си по математика и природни науки, както и в уменията си за четене. Тази статистика трябва да се промени. През 2007 година, когато България става пълноправен член на ЕС, страната дава за образование 4,1 процент от БВП. Една година по-късно процентите са 4,6. Страната ни работи усилено в посока повишаване на качеството на образование и връщането си към утвърдения през десетилетията авторитет на силен образователен център. Съседните на България страни като Румъния, Сърбия и Македония също получават подкрепа от ЕС с цел подобряване на предучилищното, училищното и висшето си образование.

Тематичният акцент на събитието пада върху конферентната програма, в която участие ще вземат известни международни лектори. На изложението фирми изложители от много страни ще представят на публиката своите предложения за ранно предучилищно, училищно и висше образование, обучение, както и следдипломна квалификация и консултиране.

Didacta International в София се организира по примера на изложението за образование Didacta в Германия, което се провежда успешно от години в отделни немски градове. Партньорството със Съюз Didacta, една организация с богат опит и идеи, е предпоставка за успешното провеждане на Didacta International в София.

Пълна информация за Didacta International ще намерите на адрес:

www.didacta-sofia.com
www.iec.bg

За кого?
Специалисти от всички сфери на образованието, директори, учители, фирми за допълнителни квалификации, родители, всички, които се интересуват от образование

Кога?
11-13 октомври 2011 г.

Къде?
Интер Експо Център – София
бул. Цариградско шосе 147
1784 София

Източник: www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.161