EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи събития в сферата на изкуството

Вземи в gLOG
02 Юли 11, 17:20 / Автор: EventsTeam
Фотоизложба "АртЕкстремно" в Месеца на фотографията - балетисти превземат тавана на галерия "Индустриална 11"
Фотоизложба „АртЕкстремно“, посветена на младите звезди на световната балетна сцена, лауреати на 24-ти „МБК - Варна“ гостува от 05 до 18 юли в Месеца на фотографията в София, организиран от Фотографска Академия и Столична община.
Кога: 5 юли 2011 г. (вторник), 20.00 ч.
Къде: София, галерия "Индустриална 11", ул. "Индустриална" №11

Събитието:Фотоизложба „АртЕкстремно“, посветена на младите звезди на световната балетна сцена, лауреати на 24-ти „МБК - Варна“ гостува от 05 до 18 юли в Месеца на фотографията в София, организиран от Фотографска Академия и Столична община. Автори на изложбата са „ANDARI photography and communications“ - Анатолий Радев и Дария Василева, които я откриват официално на 05 юли от 20:00 часа в галерия „Индустриална 11“.

На откриването са поканени да присъстват представители на културните институции в столицата, видни светски и творчески личности, Община София, Министерство на културата, Фондация „Международен балетен конкурс – Варна“ и посланиците на страните, от които са участниците във фотосесията - САЩ, Южна Корея, Казахстан и Финландия.

За времето на изложбата авторите инспирират „стрийт арт“ върху специална „книга на полета“ в изложбеното пространство, където всеки посетител може да нарисува своята визия в отговор на фотографиите. Това ще се превърне в нова изложба, която ще бъде последващо показана.

ЗА ФОТОИЗЛОЖБАТА

„АртЕкстремно” е фотоизложба, създадена и посветена на младите звезди на световната балетна сцена, лауреати на 24-тия „Международен Балетен Конкурс – Варна“ 2010. Ефирните и дръзки творби експресивно представят в модерна визия движенията на балета във въздушна динамика. В екстремната фотосесия, заснета на 72 метра височина върху първата в България лицензирана хеликоптерна площадка на „Варна Тауърс“, участваха лауреатите на варненския балетен конкурс:

- Сае Еун Парк (Корея) – Първо място при жените - Златен медал и диплом от 24-ти МБК Варна 2010; солистка на Корейската национална балетна трупа и носителка на награди от национални и международни конкурси; работила в “American ballet theatre II”.
- Мюнг Кю Ким (Корея) – Първо място при мъжете - Златен медал и диплом от 24-ти МБК Варна 2010; носител на награди от национални и международни конкурси; Гран При от 7-ми хореографски фестивал „Танцуващия Олимп”.
- Хюнхее Сим (Корея) - отличие втора степен при девойките – диплом и медал от 24-ти МБК Варна 2010 и носителка на награди от национални и международни конкурси.
- Йонг Гю Чой (Корея), партньор на Хюнхее Сим – носител на награди от национални и международни конкурси; с Гран При и първи места от трите му участия в САЩ през последните 5 години.
- Мария Елиза Баранова (Финландия) - отличие трета степен при девойките – диплом и медал от 24-ти МБК Варна 2010, която работи с Хамбургския балет на Джон Ноймайер; носителка на награди от национални и международни конкурси.
- Бруклин Мак (САЩ) по прякор "Авиатора" - любимец на публиката; солист във Washington ballet; носител на награди от международни конкурси; финалист на 24-ти МБК Варна – 2010.
- Елдар Сaрсембаев (Казахстан) - солист на Националния театър за опера и балет Казахстан; носител на награди от национални и международни конкурси; финалист на 24-ти МБК – Варна 2010.

Официален куратор на фотоизложбата е Красимир Енчев Русев - доцент по живопис към катедра „Иконография” към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и емблематична фигура в съвременното модерно българско изкуство, с множество участия и престижни награди от изложби у нас и в чужбина.

ЗА АВТОРИТЕ

Автори на творбите са „ANDARI photography and communications” - АНатолий Радев и ДАРИя Василева www.andaribg.com. Създатели са на нови лични и корпоративни визуални форми за комуникация с марката „ANDARI photography and communications”, обединяващи фотографската визия, графичния дизайн, текста и интернет, с новите системи за предаване на информация. От 2008 г. са удостоени с честта да бъдат традиционен партньор на първия в света „Международен балетен конкурс - Варна” www.varna-ibc.org. Фотографии на ANDARI са участвали във фотоконкурси и изложби на Канон „Снимка на годината – България“, Аквафреш – „Усмивка на лятото“, а творбата на Дария Василева „В окови“ участва в изложбата СКФ (съвременна концептуална фотография) на студентите от първата магистърска програма Фотографско изкуство на НБУ, открита наскоро в Червената къща. Като фотожурналисти те имат многобройни публикации и фотосесии в списанията „Езда”, „Булка” и други. Присъстват със собствени рубрики в списанията „OFF-road BG” и „Морски Свят”. На 27.11.2010 г. за пръв път показват „АртЕкстремно” по повод откриването сградата на „Варна Тауърс” във Варна.

За контакти:


Анатолий Радев и Дария Василева
„ANDARI photography and communications“
andari@mail.bg
+359 884 561081
+359 885 511830
www.andaribg.com

Източник:
www.andaribg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1487