EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
03 Май 11, 14:57 / Автор: Start It Smart
Grow Challenge 2011
Grow Challenge 2011 е най-голямото състезание в България базирано на колективно действие и публично финансиране.
Стани от Udance - победителят от Seed Challenge 2010 ще се състезава със собствената си съдба, отговаряйки на въпроса "Ще събера ли 50 000 лева от публиката?"

В случай, че със задружни социални усилия бъдат събрани по-малко от 49 999 лева, всички пари ще бъдат върнати обратно на собствениците им.
В случай, че бъдат събрани 50 000 или повече, Стани печели, печелят и всички следващи участници в състезанията.

Grow Challenge 2011 е третият и последен етап в състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Инициативата е организирана от студентската мрежа от клубове Start It Smart и цели да насърчи студентите и младите хора в България, проявяващи интерес към стартирането на собствен иновативен бизнес.

След проведените първи два етапа за избор на идеи и проследяване на развитието им, най-добрите трима състезатели се срещат отново на Grow Challenge, за да се преборят за финансирането на своите бизнеси.
Именно на този финален етап от надпреварата най-добрите проекти в категориите People (бизнес в полза на обществото), Planet (бизнес в полза на средата) и Profit (бизнес фокусиран в личната печалба) представят инвестицията, необходима за постигането на поставените цели. След този момент, в рамките на следващата половин година, състезателите получават възможността да наберат посочените суми чрез публично финансиране, ангелски инвестиции и средства, набрани от самата мрежа от клубове на Start It Smart.

Победители в състезанието са тези стартиращи компании, които успеят да достигнат необходимата минимална инвестиция за реализиране на целите си. Ако някоя от идеите не успее, събраните от публичното финансиране пари се връщат на подкрепилите инициативата хора и организации.

Източник:
http://planetpreneur.org/grow/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5287