EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
02 Май 11, 17:10 / Автор: www.newapproach.bg
Международна конференция “Evolution of Technical Communications 2011”
Международната конференция “Evolution of Technical Communications 2011 се организира от SAP Labs България и VMware България и е по инициатива на авторите в Общността на техническите комуникатори в България.
Кога: 11 юни 2011 г. (събота)
Къде: София
Достъп: Безплатно, след регистрация и одобрение
Организатор: Общността на техническите комуникатори в България

Събитието: Новите похвати и тенденции в създаването, развитието и комуникирането на техническа документация ще бъдат тема на международната конференция “Evolution of Technical Communications 2011”. Сред акцентите ще бъдат видео комуникацията, социалните мрежи, оптимизирането на търсене на съдържание, съавторството, ползваемостта и гъвкавите процеси на създаване на документация.

Събитието ще се проведе на 11 юни 2011 в София в сградата на SAP Labs Bulgaria на бул. „Цар Борис ІІІ” 136А и ще събере за втора поредна година автори на техническа документация от България и чужбина.

Сред лекторите са български специалисти от водещи ИТ компании, сред които Станимир Дочев (SAP Labs Bulgaria), Илиана Костова (Prosyst), Ясен Коларов (SAP Labs Bulgaria), Николай Кънчев (Software AG). Презентации ще изнесат и основателите на Общността на българските технически комуникатори в България – Мариана Мирчева, Маргарита Станева, Йордан Угринов и Захари Тилев (VMware Bulgaria). Специално за конференцията пристигат Денийс Кизер, директор на отдел „Технически публикации” във VMware и Присила Бъкли, информационен архитект в SAР.

„Видео комуникацията е една от основните тенденции в развитието на техническата документация. Опитът показва, че потребителите възприемат по-добре информацията чрез видео съдържание и техническите комуникатори трябва да се съобразят с този модел. Една от основните цели на Конференцията е да обсъжда новите форми на общуване с потребителя и да търси отговор на динамичните промени в индустрията” -коментира Ваня Кирицова, мениджър Технически Комуникации, VMware. „Събитието ще бъде интересно не само за тесни специалисти, но и за широк кръг от информационни архитекти и мениджъри, които работят с отдели по техническа комуникация.”

„За нас като технически комуникатори е важно да бъдем част от все по-гъвкавите процеси при разработката на софтуерни продукти. Затова един от въпросите, на които ще обърнем внимание на конференцията е как в условията на все по-скъсени цикли на разработка на софтуер и непрестанно появявящи се нови контексти и платформи за документация, ние като автори да съумеем да предложим качествена продуктова информация на потребителите си.” - споделя Ангел Лафчиев, мениджър „Технически комуникации” в SAP Labs България.

Международната конференция “Evolution of Technical Communications 2011 се организира от SAP Labs България и VMware България и е по инициатива на авторите в Общността на техническите комуникатори в България.

Участието в конференцията е безплатно, като подлежи на предварителна регистрация и потвърждение. Регистрацията за конференцията се извършва онлайн на: http://techdocr.com/etc2011/user/register

Крайният срок за регистрация е 31 май 2011.

Програмата е достъпна на: http://techdocr.com/etc2011/etc2011-agenda

За контакти:

Ани Валентинова
E-mail: valentinova@newapproach.bg
www.newapproach.bg

Twitter: Twitter.com/techdocr
Facebook: Facebook.com/TechDocr
Facebook на Конференция ЕТС 2011: Facebook.com/Evolution of Technical Communications

Източник:
http://techdocr.com (Уеб сайт на Общността)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0993