EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Успешни събития

Вземи в gLOG
18 Април 11, 16:20 / Автор: EventsTeam
260 деца от Бургас се състезаваха днес във втория старт на Националната ученическа регата по гребен ергометър
Бронзовият олимпийски медалист в дисциплината скиф от Олимпиадата "Атина 2004" Иво Янакиев връчи медали на победителите в надпреварата.
Националната ученическа регата събра днес децата на Бургас на импровизирана спортна площадка пред сградата на Общинския съвет. Малките спортисти, които по регламент са ученици от 5 до 7 клас, показаха спортен хъс, бързина и издържливост на гребните ергометри въпреки студеното време. Участие взеха ученици от всички бургаски училища, добри спортни резултати показаха и възпитаниците на Дома за деца лишени от родителски грижи „Александър Г. Коджакафалията“. Събитието се организира за трета поредна година от Българска федерация гребане и генералният й спонсор ОББ, и бе посетено от много бургазлии и техните семейства.

Спортната надпревара бе открита от Димитър Николов, кмет на Община Бургас, присъства и Веселина Деведжиева, началник Отдел „Спорт“ в Общината. След оспорваното състезание бронзовият олимпийски медалист в дисциплината скиф от Олимпиадата "Атина 2004" Иво Янакиев връчи медали на победителите в надпреварата, показали най-добро време в трите възрастови категории в двата пола.

Класиране:

5 клас

Момичета: Ана-Мария Костова, ОУ „Васил Априлов“
Момчета: Красимир Събев, ОУ „Васил Априлов“

6 клас

Момичета: Жаклин Генчева, ОУ „Любен Каравелов“
Момчета: Георги Денков, ОУ „Климент Охридски“

7 клас

Момичета: Даниела Димитрова, ОУ „Любен Каравелов“
Момчета: Станимир Балабанов, ОУ „П. К. Яворов“

Стартът на тазгодишното издание бе даден в Пловдив на 9 април 2011 година. Регатата продължава утре (19 април) във Варна, на 28 април е в Русе, а на 20 май в Стара Загора.
В София Националната гребна регата ще се проведе на 21 април като част от Националния великденски празник, който се организира от Българската спортна федерация за деца лишени от родителска грижа.
Националната ученическа регата на гребен ергометър е включена в националната кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта „Аз обичам спорта” по повод 17 май - Ден на българския спорт.

Източник:
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1339