EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

Вземи в gLOG
01 Април 11, 18:11 / Автор: EventsTeam
Гражданско движение ДНЕС и Гражданско сдружение „Видовден” отличиха „Господари на ефира” за “Работа в полза на обществото”
Награди „Видко” бяха присъдени и на проф. Михаил Константинов, Фондация „Програма Достъп до информация” и дядо Добри от с. Байлово
Награди „Видко” бяха присъдени и на проф. Михаил Константинов, Фондация „Програма Достъп до информация” и дядо Добри от с. Байлово

Снощи, в София, на специална церемония Гражданско движение ДНЕС и Гражданско сдружение „Видовден” връчиха традиционните годишни награди за принос в развитието на гражданското общество в България „Видко”.

Специалната награда за „Работа в полза на гражданите” бе присъдена на предаването „Господари на ефира”. Проф. Михаил Константинов получи наградата „Видко” в категорията „Обществено ангажирана личност”. В категория „Неправителствена организация” бе отличена Фондация „Програма Достъп до информация”. Най-големият дарител на храм - паметник „Александър Невски” 97 – годишният дядо Добри от с. Байлово бе отличен в категория „Гражданин за пример”.

Съпредседателите на Гражданско сдружение „Видовден” Анжелика Цокова и Васил Филипов припомниха, че наградите „Видко” се присъждат за принос в развитието на гражданското общество в България.

Репортерите на „Господари на ефира” Борис Ваклинов и Влади Василев, приеха наградата и благодариха за признанието от името на целия екип. Те приеха наградата за един от подаръците за осмия рожден ден на предаването, който по случайност съвпадна с награждаването. Признаха, че отличието е стимул за екипа да продължа да отстояват правата на гражданите, когато институциите не го правят. Камелия Тодорова и Кристина Димитрова спонтанно подеха „Happy Birthday”. Всички гости се включиха в поздрава.

Проф. Михаил Константинов припомни, че утре е 1-ви април и официално всеки от нас може да бъде излъган, но не трябва да позволяваме през останалите 364 дни от година да ни лъжат и цитира Бисмарк: „Най- много се лъже преди избори, по време на война и след лов”.

Изпълнителният директор на Фондация „Програма Достъп до информация” д-р Гергана Жулева изрази благодарността си към ДНЕС и Сдружение „Видовден” и обясни, че гражданите имат право да участват във вземането на решения, свързани с държавното управление.

В награждаването участваха популярните български творци, подкрепящи идеите на ДНЕС и „Видовден” - Камелия Тодорова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Ваня Щерева, Дичо, Наско Янкулов, Николай Урумов и Николай Георгиев и други.

За контакти: cnrcomm@gmail.com

Източник: CNR Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1617