EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

24 Януари 11, 21:26 / Автор: CNR Communications
Гражданско движение ДНЕС: Българите не желаят да търпят диктатурата на монополите
Гражданско движение ДНЕС е силно разтревожено от зачестилите, след Нова година, съобщения за реалната заплаха за повишаване на цените на тока и водата, както и за въвеждане на такса „водомер” и такса „електромер”.
Гражданско движение ДНЕС е силно разтревожено от зачестилите, след Нова година, съобщения за реалната заплаха за повишаване на цените на тока и водата, както и за въвеждане на такса „водомер” и такса „електромер”.

В хода на тримесечната кампания „Срещу произвола на монополите” Движение ДНЕС констатира, че хората буквално изнемогват от бремето на непосилните сметки, а прагът на търпимост към лошото качеството на услугите е достигнат.

Цените очевидно ще стават все по-високи, а качеството на услугите остава ниско. Информация, обаче за каквито и да било намерения на монополистите да повишат качеството на услугите липсва.

Българите не искат да бъдат заложници на монополите. Българите не желаят да търпят диктатурата на монополите.

Движение ДНЕС призовава ДКВЕР да положи всички усилия и да защити интересите на хората, а не да задоволява капризите на монополистите.
В края на декември 2010 г. Движение ДНЕС внесе в Народното събрание, заедно с подкрепената от стотици хиляди граждани подписка и следните предложения, които хората формулираха в хода на кампанията:

1. Да се въведе електронно отчитане и електронна фактура на монополните услуги;
2. Да се въведе картова предплатена услуга за консумацията на електрическа енергия и по възможност за останалите монополисти;
3. Да се премахнат всякакви цени или такси за регистрация на абонати или при промяна на титуляри на партиди и др. подобни, представляващи скрито увеличение на цената на монополната услуга;
4. Да се предвиди възможност за прекратяване на договорните отношения с „Топлофикация” без последващи плащания и такси от страна на потребителите;
5. Да не се въвежда такса „Електромер”.
Движение ДНЕС очаква институциите да застанат на страната на гражданите и да ги защитят от грабителската лакомия на монополите в България.

Време е да бъдат спрени експериментите с търпението и възможностите на хората. Защото търпението на хората наистина може да свърши.

Източник: CNR Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1429