EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи музикални събития

Вземи в gLOG
04 Януари 11, 22:11 / Автор: Българско Музикално Сдружение
Балкански Кросоувър в София – световно известни български и унгарски музиканти на една сцена
На 09.01.2011 г. от 19:00 часа в столичната зала „България”, ул. „Аксаков” № 1 ще се проведе уникален концерт на хор Големите Български Гласове, Ласло Фашанг (орган), Балаж „Донго” Соколаи (гайда, кавал, саксофон) с диригент Илия Михайлов. Вход свободен!
Във връзка с поемането на председателството на Европейския съюз от Унгария, Унгарското посолство в София, Унгарският културен институт, Дирекция „Култура” на Столична община и Българско Музикално Сдружение ще подарят на българската общественост един много интересен и вълнуващ международен културен проект, наречен Балкански Кросоувър. Концертът ще бъде първото официално европейско културно събитие за 2011 г. Посланието на концерта е подчинено на концепцията, че най-важното нещо в съвместното правене на музика е разбирането на различните музикални светове и обединението им в една мисъл, една идея, в едно ново и различно звучене.

В програмата на концерта са включени традиционни български и унгарски фолклорни произведения, както и виртуозни обработки върху класически музикални творби. Съчетанието на уникалните български гласове, печелили „Грами” с величествените тонове на органа и нетрадиционното звучене на духовите инструменти ни отвеждат в нови измерения и усещания, показват модерното лице на традицията, новият облик на обичаната музика.

Очакваме Ви на 09.01.2011 г. от 19:00 часа в столичната зала „България”, ул. „Аксаков” № 1!

За повече информация: 

Българско Музикално Сдружение
Телефон: 02/983-9645
E-mail: office@bms-bg.org
Web: www.bms-bg.org
Лице за контакт: Дарина Пашова

Източник:
www.bms-bg.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1049