EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
16 Декември 10, 21:14 / Автор: EventsTeam
Децата от Якоруда са комплексните победители за 2010 г. в спортната надпревара между социалните домове
На заключителния коледен турнир в Зала „Фестивална” награди на победителите връчиха социалният министър Тотьо Младенов, спортният – Свилен Нейков и Людмил Каравасилев, PR мениджър на основния спонсор на Българска федерация за деца лишени от родителски грижи – Обединена българска банка. С подкрепата на ОББ над 450 деца от 24 социални дома участваха в заключителния 14 Национален шампионат за деца лишени от родителски грижи, който се проведе в зала „Фестивална”.
Над 450 деца от 24 социални дома участваха в заключителния 14 Национален шампионат за деца лишени от родителски грижи, който се проведе в зала „Фестивална”. Предколедната надпревара бе и последна от спортния календар на Българска федерация за деца лишени от родителски грижи, която организира още един Великденски и 4 зонални турнира в цялата страна.

Комплексен победител за 2010 година стана дом „Асен Златаров” от Якоруда, следван от дом „Христо Райков”, Габрово и „Велика и Георги Чечевски”, Севлиево. На заключителния коледен турнир в Зала „Фестивална” награди на победителите връчиха социалният министър Тотьо Младенов, спортният – Свилен Нейков и Людмил Каравасилев, PR мениджър на основния спонсор на Българска федерация за деца лишени от родителски грижи – Обединена българска банка.

Генералният секретар на Български олимпийски комитет – Белчо Горанов, награди със златна значка на БОК, президента на детската федерация Анатоли Илиев. Сред официалните лица бе и заместник-министърът на спорта Иван Ценов, както и представител на другия спонсор на федерацията – MrBricolage.

Програмата на състезанието включваше пет вида спорт – футбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, и бадминтон. В София се състезаваха и първенците, излъчени от спортните клубове „Широко сърце” – регионални структури на Федерацията в различни градове от страната, възпитаници на 38 Дома за деца, лишени от родителски грижи. Състезанието завърши с демонстрации по художествена гимнастика и карате.

През 2010 година основен партньор на детската федерация бе Обединена българска банка, осигурила 100 000 лева за нейните програми и стартове. С помощта на ОББ бяха организирани и 4 допълнителни старта „Ученическа гребна регата”, както и Национална конференция по проблемите на физическото възпитание и спорта в детските домове.

Източник: 
http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=319964&df=45&dflid=3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1485