EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

14 Декември 10, 15:59 / Автор: EventsTeam
ДНЕС и НИ Срещу произвола на монополите организират символични протестни акции в София под надслов: „Огънят на надеждата на половин милион български семейства”
На 15.12.2010 г. (сряда) от 11:30 часа, Гражданско движение „ДНЕС” организира символични протестни акции под надслов „Огънят на надеждата на половин милион български семейства”.
На 15.12.2010 г. (сряда) от 11:30 часа, Гражданско движение „ДНЕС” организира символични протестни акции под надслов „Огънят на надеждата на половин милион български семейства”.

От 11:30 часа в църквата „Света Петка Стара” (ул. „Калоян” № 9) ще започне молебен за здраве и благоденствие на българския народ и за всички пострадали от произвола на монополите. Ще присъстват членове на ИК на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”, представители на движение „ДНЕС”, творци, интелектуалци и популярни личности, сред които: Силвия Кацарова и Ваня Щерева, Николай Урумов, изкуствоведът Анжелика Цокова, Любо Киров, Кристина Димитрова, енерг. експерт Васил Филипов, Камелия Тодорова, поетът Иван Есенски, Янка Рупкина, Данчо Караджов, Латинка Петрова, Дичо, Владимир Карамазов и др.

Около 12:00 ч. в църквата г-н Николай Урумов ще отправи обръщение към естествените монополисти: Електроснабдяване, Водоснабдяване, Газоснабдяване и Топлофикация от името на Гражданско движение „ДНЕС” и Инициативния комитет на НГИ „Срещу произвола на монополите”, както и от името на повече от половин милион български граждани, които са се включили в подписката.

В 12:10 ч. представители на „ДНЕС”, Инициативният комитет и популярни личности ще тръгнат с огъня от молебена към четирите централи на монополистите в София. Така те ще предадат на гражданите, събрали се пред тях, надеждата на българите за изпълнение на исканията от подписката за поносими цени, за повече светлина и топлина, за чиста вода и по-добро качество на услугите.

В 13:00 ч. представителите на „ДНЕС”, ИК и популярни личности ще връчат на монополистите обръщението към тях. В същия час пред централите на дружествата-естествени монополисти в София, едновременно ще започнат символични протестни акции на граждани, както следва:

Пред „Софийска вода” АД (Младост 4, Бизнес парк, сграда 2 А) - мълчаливо бдение със свещи. Там народната певица Янка Рупкина със стомни ще занесе на гражданите чиста вода, донесена от Троянския балкан. Този акт ще символизира факта, че хората от почти цяла София и България нямат или не могат да пият чиста вода от чешмите в домовете си, а честите аварии и ремонти са ежедневие.

Пред ЧЕЗ България (ул. „Козлодуй” № 14) - протест на граждани с газени лампи и маски, символизиращи хилядите български семейства, които са без ток заради непосилните цени и честите аварии. Маските изразяват отчаянието и страданието на хората от некачествените услуги на енергоразпределителните дружества - ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН.

Пред „Топлофикация – София” АД (ж.к. „Борово”, ул. „Ястребец” № 23-Б) - граждани, чрез седящ протест и символично вързани с белезници за радиатори, ще изразят възмущението си от Топлофикациите в страната, както и от факта, че потребителите дори и да желаят, не могат да се „разделят” с услугите им и плащат дори и за спряното си парно, както и за минаващите през домовете им тръби.

Пред „Овергаз” АД (ул. Филип Кутев № 5) - граждани ще направят жива верига с противогази, символизиращи задушаването на българите от високите цени на газта.

Източник: CNR Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1087