EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи лайфстайл събития

Вземи в gLOG
26 Ноември 10, 08:58 / Автор: Vice България
Новата фотоизложба на Vice пристига от Лос Анджелис
България ще има честта първа в Европа да посрещне THE 2010 VICE PHOTO SHOW – ежегодната фотографска изложба на списание Vice. Изложбата пристига директно от Лос Анджелис - САЩ, и представя творби на 19 артисти от съвременната световна сцена, сред които Анджела Боутрайт, Джони Крейг, Сет Флукър, Патрик О’Дел, Гевин Уотсън и др. Джони Крейг е куратор на THE 2010 VICE PHOTO SHOW и дългогодишният щатен фотограф на Vice Великобритания. Ето какво споделя самият Крейг за концепцията на изложбата: «Снимките са посветени на младостта в най-различните й проявления, като всяка фотография изобразява някаква входна точка към младостта, каквато съм я почувствал». В посока на тази концепция, Vice България представя прогресивния фотограф Михаил Новаков. Изложбата ще бъде достъпна за посетители от 30 ноември до 08 декември. Галерия Склада, София, ул. Георги Бенковски 11, понеделник – събота 11 – 22 ч., неделя 13 – 19 ч., вход свободен.
България ще има честта първа в Европа да посрещне THE 2010 VICE PHOTO SHOW – ежегодната фотографска изложба на списание Vice. Изложбата пристига директно от Лос Анджелис - САЩ, и представя творби на 19 артисти от съвременната световна сцена, сред които Анджела Боутрайт, Джони Крейг, Сет Флукър, Патрик О’Дел, Гевин Уотсън и др.

Джони Крейг е куратор на THE 2010 VICE PHOTO SHOW и дългогодишният щатен фотограф на Vice Великобритания. Ето какво споделя самият Крейг за концепцията на изложбата: «Снимките са посветени на младостта в най-различните й проявления, като всяка фотография изобразява някаква входна точка към младостта, каквато съм я почувствал».

В посока на тази концепция, Vice България представя прогресивния фотограф Михаил Новаков.

Изложбата ще бъде достъпна за посетители от 30 ноември до 08 декември.
Галерия Склада, София, ул. Георги Бенковски 11, понеделник – събота 11 – 22 ч., неделя 13 – 19 ч., вход свободен.

За списание Vice:
В България и още 28 държави Vice е месечно лайфстайл издание с безплатно разпространение. С общ тираж от близо 1 500 000 копия, това е най-голямото безплатно месечно списание в света. Точките на дистрибуция за България са представени в този списък. Актуалeн брой, архив и още много повече съдържание са достъпни на www.viceland.com

За фотографите:
Патрик О’Дел води фотографския блог, наречен Epicly Later’d. Това е и заглавието на приветстваната от критиците серия документални филми за професионалните скейтъри в онлайн телевизионната мрежа на Vice, VBS.TV. O’Дел е виновникът за скорошната ретроспекция със скейтърски клипове в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк.

Анджела Боутрайт успява да преживее тийнейджърските си години в Средния запад, снимайки скейтъри и слушайки хевиметъл. Мести се в Ню Йорк, където работи за редица издания и бизнес клиенти. Снимките й са включени в The Vice Photo Book, The Art and Design of Hip Hop, а скоро и в книгата за фотография на Juxtapoz.

Асгер Карлсен е датчанин, живеещ в Ню Йорк. Eдин от малкото фотографи, които прекаляват с дигиталните манипулации и пак им се получава добре. Серията му Wrong наскоро беше публикувана от Mörel Books. Снимките от нея бяха изложени в престижната галерия V1 в Копенхаген.

Джони Крег е фотограф, който живее в Лондон, а снимките му са показвани в галерии по цял свят. През 2009 издава първата си книга, Untitled (Mörel Books), а в момента работи над нов проект за скейтбординга с работно заглавие Ще те наритам в главата с високоенергичните си крака. Фоторедактор на HUH.magazine (безплатно лондонско списание за изкуство и култура) и щатен фотограф на британския Vice.
Джаксън Итън е австралийски фотограф, който документира странните ситуации, с които се сблъсква. Разглеждайки портфолиото му, ще забележите, че често снимките разкриват личната му история – пътувания до различни страни и малките интимни моменти, които е изпитал.
Сет Флукър е самоук фотограф със силна способност да изкарва наяве скрития свят, който често бива пренебрегван. През 2010 Сет основава своя собствена издателска къща, наречена Schnauzer, и издава книга, озаглавена Before Things Change - малък поглед назад към нерадостната му работа като мияч на чинии в Лондон.
Николас Хагард е роден в Калифорния. Всяка снимка за него замества писането в дневник. Подхожда към проектите в документален стил, като снима неща или хора, които намира за особено интересни, докато си играе със светлината.
Кевин Лонг е професионален скейтър. Снима бързо с телефон. Тези простички, смешни снимки са били част от групови изложби в Япония и Америка. В момента работи по колекция, която ще бъде показана в изложба и публикувана.
Рос Макдонал е документален фотограф и режисьор от Дъблин. Снима различни бедстващи райони в света. Публикуван в престижни издания като The New York Times, Art In America и Observer. Два пъти номиниран за Ирландската филмова и телевизионна награда, а документалният му филм Colony получава наградата за дебют на IDFA, Международния документален филмов фестивал в Амстердам.
Софи Мьорнер е фотограф и куратор от Стокхолм. Основава списание Capricious, което все още издава два пъти годишно. През годините снимките й

са били част от различни групови изложби и са публикувани в списания като ANP Quarterly, Blend и Famous.
Алекс Олсън е световноизвестен скейтър, който наскоро се захваща с фотография. Публикувал е снимки в един групов блог, озаглавен No Retrospective, както и HUH. Magazine.
Валери Филипс е родена в Манхатън, но живее и работи в Лондон. Известна с портретите си на тийнейджърки от Централна Америка. Снима реклами за Doc Martens, Paul Smith, Urban Outfitters и Virgin Atlantic.
Джаред Риц е роден в Хавър, Монтана, и описва младостта си като много изолирана. „Неподправените” му изображения излъчват нещо странно сюрреалистично, подчертаващо малките чудатости в предградията. Джаред е и един от двамата, правещи малкото специализирано списание the Bad Boy Racing Club.
Леле Савери е фоторедакторът на Vice Италия. Работил е за Adidas, Nike, PIG Mag, Rolling Stone и Tank. Куратор на фотографското списание ithoughtiwasalone, стартирало наскоро.
Ар Джей Шонеси живее в Холивуд. Докато снимал, 18-годишният Ар Джей бил ударен от мълния. От този ден през 1988 решил да посвети живота си на фотографията.
Питър Съдърланд е нюйоркски фотограф, нашумял през 2007 с книгата Buck Shots (Powerhouse books). Автор на рекламни проекти, портрети и редакторски материали за Vice и HUH. Magazine.
Патрик Цай завършва Нюйоркското филмово училище и се мести в Токио, където живее и работи в момента. Снима странните и сюрреалистични ситуации, в които често попада. Наскоро издаде съвместното списание Growing Up заедно с Коули Браун.
Шон Вегези е осемнайсетгодишен кореняк нюйоркчанин. Отправната точка на неговата фотография може да бъде проследена до атаките от 11 септември, когато дванайсетгодишният Вегези живее на четири пресечки от кулите-близнаци. Принуден да намери положителното в ситуацията, той се осмелява да отиде до кота нула, ескортиран от строителни работници и въоръжен с видеокамера. Оттогава намира успокоение, като гледа и документира своя свят през обектива.
Гевин Уотсън започва да снима на 14 години, след като му подаряват един примитивен фотоапарат, формат 110. Това съвпада с първата вълна на британската скинхед сцена през 70-те. Снимките му носят слава в средата на 90-те с първата книга Skins. Работите му са показвани в невероятно количество галерии през годините, най-важната от които е Музеят на Виктория и Алберт в Лондон, като част от изложба за субкултурата. Уотсън се занимава с рекламна и

медийна фотография за списания като Vice, Art Rocker, Serafini, Fred Perry и Kappa.
Михаил Новаков е роден в София преди 26 години. Основен фокус във фотографиите му са субкултурните феномени. Първите му снимки са на скейт сцената, по-късно се пресича и с музика, изкуство, мода. Вълнува се как живеят младите хора, как се забавляват и как използват градското пространство за самоизява. Михаил публикува в медии като Едно, Skatebg.com, Skateboarding Mag, Kingpin Skateboarding Magazine, Boulevard Mag, Paradox и др. Напоследък експериментира със stop motion с виджей колектива Phormatik.

За Контакти:

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Vice България
Спасен Григоров
+359 887 925 647
spasen(ат)vicebg.com

Източник:
http://www.viceland.com/newsletter/images2/29836895.jpg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1233