EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

Вземи в gLOG
23 Ноември 10, 17:59 / Автор: EventsTeam
Кръгла маса „Наркотиците и нашите деца: навременни действия срещу закъснели решения”, 24.11.2010 г.
Кръглата маса „Наркотиците и нашите деца: навременни действия срещу закъснели решения” ще се открие на 24 ноември 2010 г. от 10.00 ч в Национален пресклуб “СОФИЯ ПРЕС”, ул. „Славянска” 29, ет. 7.
Кръглата маса „Наркотиците и нашите деца: навременни действия срещу закъснели решения” ще се открие на 24 ноември 2010 г. от 10.00 ч в Национален пресклуб “СОФИЯ ПРЕС”, ул. „Славянска” 29, ет. 7.

Най-често жители на София са се обръщали с въпрос или молба за помощ към операторите на първата в България Национална информационна линия за наркотиците и алкохола. Значително по-малко са регистрираните обаждания на хора от Пловдив (5%) и Бургас (4%). Нисък процент обаждания на информационната линия имат и градове като Варна и Стара Загора, в които обаче употребата на наркотици не е по-малко сериозен социален проблем.

Проектът за изграждане на информационната линия в България се реализира от Асоциацията за рехабилитация на зависими „Солидарност” с финансовата подкрепа на програма МАТРА на Министерството на външните работи на Холандия.

От февруари 2009 г до ноември 2010 г близо 1200 души са се обърнали за помощ към операторите на линията по телефон, чат, форум или електронна поща. Данните са от анализ на дейността на информационната линия от началото на нейната работа досега.

Пълният анализ от работата на информационната линия ще бъде представен на Кръгла маса „Наркотиците и нашите деца: навременни действия срещу закъснели решения” на 24 ноември в София. Форумът ще открие г-н Мартайн Елхерсма, Заместник-посланик на посолството на Кралство Нидерландия в България.

По време на Кръглата маса, освен пълните данни от дейността на Националната информационна линия, ще бъдат представени резултати и от анкета сред млади хора за готовността им да търсят и получават онлайн консултация по теми, свързани с наркотиците. Представители на държавни институции и неправителствени организации ще обсъдят приоритети, тенденции и проблемни сфери в работата със зависимости у нас.

Информация за Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност”

Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност” (АРЗ „Солидарност”) е неправителствена организация, работеща в сферата на рехабилитацията и социалната интеграция на зависимите с цел автономен живот, подкрепата и консултирането на техни родители и близки, както и осъществяваща информационно-консултативна дейност и работа върху промяната на социалните нагласи към зависимите. През 2009 г. екипът на „Солидарност” стартира първатау нас Национална информационна линия за наркотиците, която дава възможност за телефонно консултиране, обективно информиране за ефектите и рисковете от наркотиците, както и за възможностите за лечение и рехабилитация на зависимости при гарантиране на пълна анонимност. Консултантите на телефонната линия са специално обучени да работят в сферата на зависимостите.

АРЗ „Солидарност" е създател и на дневна програма за рехабилитация и ресоциализация на зависими, основаваща се на модела "терапевтична общност", която е носител на приза на Фондация Лале "Проект на годината" за 2007 г. За повече информация можете да посетите http://drugsinfo-bg.org и http://www.solidarnost-bg.org.

За контакт:

Галена Иванова
Мениджър ПР проекти,
Apeiron Communication
T: 02/ 811 7850 M: 0887 596 232
E: givanova@apeironcommunication.com

Източник:
http://drugsinfo-bg.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0967