EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
22 Октомври 10, 23:54 / Автор: EventsTeam
BIO & ECO Expo: Международно специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии 17-20.11.2010 г.
Изложението ще представи широк спектър от природни и биологични продукти, устойчиви технологии, услуги, сертифициращи организации, специализирана литература, информация, практически съвети и мн. др. Целта на събитието е да подчертае жизненоважната роля на развитието на биологичното производство и да съдейства на компаниите да намерят своята пазарна ниша в този сектор чрез осъществяване на контакти с международни и български партньори.
BIO & ECO Expo: Международно специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии

17-20 ноември 2010, София, НДК, зала 3

Изложението ще представи широк спектър от природни и биологични продукти, устойчиви технологии, услуги, сертифициращи организации, специализирана литература, информация, практически съвети и мн. др.

Целта на събитието е да подчертае жизненоважната роля на развитието на биологичното производство и да съдейства на компаниите да намерят своята пазарна ниша в този сектор чрез осъществяване на контакти с международни и български партньори.

На световните пазари за биологична продукция търсенето е по-голямо от предлагането. По-голямата част от продуктите, произведени в България се изнасят. България притежава голям природен ресурс за производство на биопродукти. Земята ни е една от четирите най-чисти в Европа / 70 % от земята се смята за екологично чиста/, и от всички нас зависи да остане такава. В сравнение с останалите страни, където според последни данни на ЕС този пазар е с най-висок темп на растеж поради нарастването на интереса на потребителите, в България търсенето е все още слабо. Все още няма достатъчно магазини, специализирани в предлагането на биопродукти, липсва връзка между производители и търговци.

Бързата скорост на загубата на биологично разнообразие и измененията в климата са сериозен сигнал за предприемане на незабавни мерки. Биологичните храни и земеделие са един печеливш подход към постигане на устойчиво развитие. Секторът е един от най-иновативните и предлага решения за смекчаване на климатичните промени и отговорно използване на природните ресурси: вода, енергия и почвата. От друга страна органичните храни имат с до 57% по-високи нива на хранителна стойност от конвенционалните.

BIO & ECO EXPO 2010 ще бъде съпътствано от интересна семинарна програма, включваща актуални теми, презентации, конференции с подходяща тематика.

Организатори: БТПП, Виа Експо

За контакт:

Виа Експо, office@viaexpo.com, (359) 32 945459

Източник: http://www.viaexpo.com/index.php?option=com_content&view=article&id=137&Itemid=206&lang=bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2829