EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
09 Октомври 10, 11:23 / Автор: EventsTeam
Празник на град Смолян 2010
"Най-знаковото в предстоящия празник на град Смолян тази година е символичното му обвързване с бенефиса на Христина Лютова.” – каза Доря Янкова, Кмет на Община Смолян, на пресконференция по повод юбилейния концерт на народната певица Христина Лютова.
„Безкрайно се гордеем с Христина – един значим за нас човек, родом от Смолян, която повече от 50 години продължава да пее. Тя носи в душата си песента, Родопа, магията на планината, фолклора, а самата тя е една човешка магия. И няма родопчанин или друг човек, докоснали се до нея да не са усетили духа на Родопа планина.

Предстои ни празник, предстои ни поредната годишнина свобода, достолепие, присъствие на българския дух в Родопите, които трябва да опазим. Затова на 21 октомври ще издигнем 22-метрови знамена с българския трибагреник на пет знакови места в общината. Планината е символ на българското, на родолюбието, на патриотизма. А българското, родолюбието и патриотизма не могат без хора като Христина, без българския фолклор, който за Родопа планина е най-важният.“

През месец май 2010 г. именитата народна певица и почетен гражданин на Смолян Христина Лютова отбеляза своята 70-годишнина.

Юбилейният концерт „Планино, стара планино” на народната певица ще се проведе на 20 октомври 2010 г. от 19.00 ч., в зала 1 на Сцена „Николай Хайтов”- Смолян в навечерието на празника на град Смолян.

Специални гости на юбилейния концерт са Валя Балканска; Надка Караджова и квартет „Славей”; инструменталисти от ДФА „Филип Кутев“; ДАНТП „Родопа” – Смолян и Каба трио „Родопея”.

Юбилейният концерт на Христина Лютова и каба трио „Родопея” се осъществява със съдействието на Община Смолян и фирма „Родопея – Белев”. на концерта е Българската национална телевизия.

Източник:
http://www.wix.com/lyutova/hristina

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.13