EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи обществени събития

Вземи в gLOG
30 Септември 10, 15:52 / Автор: Мирослав Милев
Пресконференция по повод юбилеен концерт на Христина Лютова и каба трио „Родопея”
София /7 октомври 2010 г./ - Пресконференция по повод юбилеен концерт на именитата изпълнителка на родопски народни песни Христина Лютова и каба трио „Родопея”.
На 7 октомври 2010 г. от 12.00 ч. в БТА - Национален пресклуб ще се проведе пресконференция по повод юбилейния концерт „Планино, стара планино” на Христина Лютова. Концертът е по повод 70-годишнината на народната певица и ще се проведе на 20 октомври 2010 г. от 19.00 ч. на сцена „Николай Хайтов” – Смолян в навечерието на празника на град Смолян.

В пресконференцията са поканени да вземат участие Христина Лютова, Дора Янкова, кмет на Община Смолян, Петър Харадинов, секретар на Община Смолян, и Мариана Павлова. Концертът е част от културната програма на общината по повод отбелязването на празника на града.

Христина Лютова е създател на каба трио „Родопея”, в което пее с дъщеря си Мариана Павлова и Силвия Ненкова. На 20 октомври заедно ще представят едни от най-чувствените родопски песни - „Планино, стара планино”, „Очи, чорни очи”, „Росни ми, росни, росице” и др. Специални гости на юбилейния концерт са Валя Балканска, Надка Караджова и квартет „Славей”, инструментални солисти от националния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев", фолклорен ансамбъл „Родопа”, Смолян и каба трио „Родопея”.

Юбилейният концерт на Христина Лютова и каба трио „Родопея” се провежда със съдействието на Община Смолян, фирма „Родопея – Белев”, музикална компания „Гега ню” и издателство "Камея". Медиен партньор на концерта е Българската национална телевизия.

През месец май 2010 г. именитата народна певица и почетен гражданин на Смолян Христина Лютова отбеляза своята 70-годишнина. Родена е в Смолян с рядка природна дарба – мощен, плътен и богат на цветове алт, заради който заслужено е наречена гласът на Родопа планина.

В продължение на 30 години е солистка в смолянския ансамбъл „Родопа”. Голям е приносът й в издирването и запазването на над 400 автентични песни; 40 от тях се пазят в Златния фонд на Българското национално радио. Нейното изкуство е аплодирано във Франция, Куба, Холандия, Русия, Гърция, Мексико, Беларус, Чехия, Корея, Германия, Унгария и в много други страни.

За повече информация посетете
http://www.wix.com/lyutova/hristina
http://www.facebook.com/#!/pages/Hristina-Lutova/145136302185773?ref=ts

За контакти:

Д. Звънчаров, 0887 71 35 17, zvantcharoff@yahoo.com,
М. Милев, 0884 40 74 74, milev.miroslav@gmail.com

Източник:
http://www.wix.com/lyutova/hristina

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1028