EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Успешни СЪБИТИЯ / Предстоящи бизнес събития

Вземи в gLOG
30 Септември 10, 11:21 / Автор: EventsTeam
Arena Professional/B2Beautiful, 6-8.11.2010 г.
В първото за България и единствено по рода си B2B изложение в бюти бранша Arena Professional/B2Beautiful ще могат да участват производители и вносители на козметика, козметично и фризьорско оборудване, SPA решения, фитнес уреди, хранителни добавки и всички други услуги, материали и аксесоари за красота и здраве.
В периода 6-8 ноември в Интер Експо Център – София ще се състои единадесетото национално изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA&Wellness „Арена на красотата”. По традиция, есенното издание ще бъде с професионална насоченост – Arena Professional и ще се проведе под мотото „B2Beautiful”.

В първото за България и единствено по рода си B2B изложение в бюти бранша Arena Professional/B2Beautiful ще могат да участват производители и вносители на козметика, козметично и фризьорско оборудване, SPA решения, фитнес уреди, хранителни добавки и всички други услуги, материали и аксесоари за красота и здраве. Входът за професионалисти е 5 лв, а само сега онези, които попълнят на място анкетна карта, ще могат да влязат безплатно.

Важното е, че за специалистите от бранша, организаторите на Arena Professional/B2Beautiful са подготвили богата програма за развитие на бюти бизнеса. Към изложението има интерес от водещите фирми на европейския пазар, вече са регистрирани нови компании с дерматологична насоченост от Испания и Италия. Те ще споделят на специалистите ноу-хау и ще изнесат статистически данни за пазара в Европа и в САЩ, ще разкрият кои са новите тенденции на пазара и в какво специалистите от бюти бранша трябва да вложат своите усилия, за да имат успешен и модерен бизнес в страната, дори и по време на криза.

Тази година на семинарната част в Arena Professional/B2Beautiful ще се състои и Втората национална конференция на собствениците на салони за красота и SPA центрове, организирана от работодателската организация на бранша АМСПИКЗ, чийто председател е известният стилист Димитър Дамов. Там ще бъдат засегнати ключови проблеми за бюти бизнеса като промените в професионално законодателство и образование, защо се говори за категоризация на салоните, ще има ли квалификационни точки, какви са изискванията и правилата за работа в салоните и др.

Всички работещи в сферата на бюти индустрията ще могат да се срещнат с представители на АМСПИКЗ, за да споделят лично своите проблеми при работа с цел намиране на решение. Съсловната организация ще оповести публично и конкретните предложения за промени на наредбата, регулираща дейността на всички професии в бюти индустрията. Те вече са подадени официално към Съвета по „Стандарти за качество и ефективност на диагностично-лечебната дейност”, за да бъдат отразени при разработването на проект на Медицински стандарт по „Естетични и медицински дейности”. Значим факт е, че предложението на бранша вече е предадено на председателя на работната група, която ще разработи нова Наредба за здравните изисквания за бръснарските, фризьорските салони с основание чл. 34, ал.2 във връзка с §.1, т.9, б. „е” от допълнителните разпоредби на Закона за здравето. Предложението и неговото приемане за разглеждане от МЗ дойде като резултат от пресконференцията на АМСПИКЗ и НСК „Здраве и красота” през май.

За пръв път в България е направен проект за Наръчник на бюти специалиста, който цели да подпомогне работата на салоните. В него ще бъде синтезирана цялата необходима информация за образованието, дейностите и законодателството в бранша и ще бъдат систематизирани всички условия за използването и разпространението на продукти за красота. Наръчникът предстои да се появи за пръв път на изложението Arena Professional/B2Beautiful, за да може да бъде видян от максимален брой професионалисти.

Паралелно със семинарната част, на Arena Professional ще се проведе и 5-тия национален конкурс по ноктопластика, Първият и единствен българин, спечелил световен конкурс, ще демонстрира нови техники и тенденции в международен мащаб. Негови модели ще бъдат популярни личности от българския хай лайф.

http://www.arenaofbeauty.bg/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=2&Itemid=124

За повече информация:

Милена Атанасова
0897 919 101
0888 362 252

--------------------------------------------------------------------------

Пълната информация за събитието може да откриете в
EventBox.bg - Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/852

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1069